Een inloopdouche zonder natte badkamervloer? Ontdek de tips

Gepubliceerd op 30 April 2020

Een vrijstaand bad heeft zijn charmes maar wordt steeds minder gekozen. Het verbruikt immers veel water en neemt veel plaats. De douche wint aan populariteit, en voornamelijk de inloopdouche is niet meer weg te denken uit onze badkamers. Een trend waarvan het einde nog niet van in zicht is. En toch … vloeken we vaak als we de natte vloer moeten opdrogen! Hoe kunnen we dit vermijden? Zes tips:

1. Let op de douchewand

Een douchewand tot aan het plafond is hip maar ook ideaal tegen opspattend water. Liever niet? Voorzie dan een wand van minstens 140 à 160 cm hoog, met een breedte van 90 cm.

2. Denk aan je afwatering

Het is aangeraden om tussen 1,5 en 2% helling te voorzien voor je douchebak om een vlotte afwatering te verkrijgen. Kleine hoeveelheden water zullen anders niet wegvloeien. 1% helling wil zeggen: 1 cm per meter verval. Plaats het klokputje of de douchegoot minimum 10 cm van de muur. Een douchegoot met een debiet van minstens 0.6 l/s is hier aangeraden. Hoe hoger het debiet, hoe sneller het water wegloopt. Zeker bij een grote regendouche wordt een groter debiet aangeraden.

3. Vermijd plafond- of hoofddouches

Een plafond of hoofddouche geeft zeker en vast een ultiem spa- of wellnessgevoel maar het helpt uiteraard niet om je vloer droog te houden. De handdouche met stang blijft hier de betere oplossing. Let ook op de richting van je straal.

4. Ontkalk je douchekop

Je douchekap regelmatig ontkalken is nodig om te vermijden dat de waterstraal alle kanten uitgaat.

5. Onderhoud je douchegoot of klokputje

Verwijder wekelijks haartjes en zeepresten, zo loopt het water beter weg. Je kiest dus best voor een douchegoot of afvoerputje met een sifon die er gemakkelijk uitgehaald kan worden. Dit vergemakkelijkt de reiniging enorm.

6. Regel de druk van je water

Een éénvoudige manier die ook altijd werkt: regel de waterstraal van je handdouches alsook je waterdruk. Zo bespaar je niet alleen water maar vermijd je ook spatten.

Wil je wat ideeën opdoen voor je douche? Neem dan eens een kijkje op www.acodouche.be of ga langs bij een ACO-verkooppunt bij jou in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan