Kurk toepassen in de badkamer: wat zijn de voordelen?

Kurk is met voorsprong de ideale vloer- en wandbekleding voor jouw badkamerinterieur. Wil je weten waarom ook jouw badkamer het best tot zijn recht komt in kurk? We zetten de voordelen graag op een rijtje.

Van nature waterafstotend

Dé prioriteit van een badkamervloer- of wand is vochtbestendigheid. Wist je dat almaar meer interieurspecialisten kiezen voor kurk in de badkamer? Dat heeft alles te maken met de uitstekende vochtbestendigheid van dit materiaal.

Met je badkamer in kurk maken vochtproblemen geen kans. Blufpoker? Neen hoor.  Kurk is van nature waterafstotend. Een watergedragen vernis op je kurkvloer geeft vlekken bovendien geen kans om in te dringen. Fan van een badkamer zonder vervelende schimmelvlekken of andere vochtproblemen? Wij alvast wel! Probeer de online keuzehulp en ontdek welke kurkvloeren en -wanden het best bij jouw badkamer passen. Je kunt meteen een gratis staal aanvragen.

Kurk is hypercomfortabel

Kurk biedt, naast vochtbestendigheid, tal van voordelen in vergelijking met interieurmaterialen als keramiek, hout en laminaat. Een kurkvloer is hypercomfortabel. De met lucht gevulde kurkcellen zorgen voor een verende loopervaring. Het maakt je vloer schokabsorberend: kurk verlicht de druk op je gewrichten. Loop je graag op wolkjes? Begin dan met lopen op kurkjes!

Lekker warm

Wist je dat een kurkvloer altijd warm aanvoelt? Kurk neemt de omgevingswarmte op en houdt het lang vast. Ideaal voor een ruimte waar je het grootste deel van de tijd blootvoets rondloopt. Daarnaast is een kurkvloer compatibel met vloerverwarming. Vaak last van koude voeten? Dat is met kurk verleden tijd.

Trouwens, ben jij het type badkamerdanser? Hou je vooral niet in. Kurk is antislip én geluiddempend. Je feestje wordt niet zo snel opgemerkt als je dacht.

Kurk is eco-friendly

Kiezen voor kurk is kiezen voor de natuur. Kurk is eco-friendly: de schors van de kurkeik wordt voor 100% benut. En, niet onbelangrijk, kurk heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Kurk denkt niet enkel aan je blote voeten, maar ook aan je energiefactuur.

Benieuwd naar kurk? Ontdek alle materiaalvoordelen en vraag je gratis inspiratiegids aan. In de Santana-showrooms vind je levensecht ingerichte badkamers, en je kunt er advies op maat krijgen.

In samenwerking met Bouwinfo.be

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief