Maak kennis met Vitrium van Christian Werner, een nieuwe badkamerserie met compact badkamermeubel en DuruCast UltraResist ronde opzetwaskom

Gepubliceerd op

Ontwerper Christian Werner is bekend met het ontwerpen van badkamers en sanitair. Samen met Duravit werkt hij al jaren aan innovatieve oplossingen voor de badkamer. Na zes meubelprojecten heeft hij nu voor het eerst wastafels in combinatie met onderkasten ontworpen. Hier komen optisch en tastbaar interessante materialen samen: terwijl de wastafels van DuroCast UltraResist vervaardigd worden met een mineraalgietproces, worden de onderkasten geleverd met een edel metalen frame met fronten van verlicht glas, hout of verschillende decoratieve afwerkingen naar keuze. Ontdek Vitrium.

Natuurlijk ogend geheel dat comfort uitstraalt

“Uitgangspunt voor dit ontwerpidee was het consequent onderzoeken van gewoontes. Mijn doel bij Vitrium was om het badkamerontwerp en de routines die daarbij horen opnieuw te definiëren. Naast de keuken en de woonkamer is ook de badkamer een comfortabel toevluchtsoord voor mij”, legt Christian Werner het idee achter zijn badkamerserie uit. Met subtiele kleuren en fijne oppervlakken creëert Vitrium een ​​feel-good sfeer. Daarvoor worden meubels, textiel zoals gordijnen en tapijten, maar ook decoratieve accessoires ingezet.

Vitrium werd gepresenteerd op de ISH 2023 als onderdeel van de Duravit Artisan Lines. Daaronder bevinden zich opvallende, iconische designproducten met een artisanaal karakter, die Duravit samen met gerenommeerde internationale ontwerpers ontwikkelt. Het ontwerp en de fabricage van de Artisan Lines vereisen een uitzonderlijk niveau van knowhow, vakmanschap en het hoogste niveau van precisie.

Modern en tijdloos design

De Vitrium-collectie van Duravit is een minimalistisch concept waarin verschillende vormen elkaar ontmoeten: een rechtlijnige onderkast wordt gecombineerd met een ronde opzetwaskom of een rechthoekige c-bonded wastafel. Het meest opvallende designkenmerk is de beperkte meubeldiepte met de overhangende opzetwastafel, waardoor het design ook geschikt is voor compacte badkamers. "Het basisontwerpidee van de ingelijste voorkant en de transparantie van het meubilair is precies geïmplementeerd zoals ik me had voorgesteld. Tijdloos modern en eenvoudig – zo zag mijn Vitrium-ontwerp eruit”, zegt Christian Werner.

Het badkamermeubel van PEFC*-gecertificeerd hout wordt aangevuld met spiegels in rechthoekige en ronde vormen die hetzelfde design volgen, evenals een spiegelkast, die ook als inbouwversie verkrijgbaar is - allemaal met geïntegreerde ledverlichting. "Vitrium staat voor de sensuele rituelen in de badkamer en definieert het verfijnde kader van de luxueuze, moderne badkamercultuur", omschrijft de ontwerper zijn idee. "De objecten in de serie zijn bedoeld om van de badkamer de lievelingsruimte te maken."

*(PEFC/04-31-2357)

Meubilair om comfort te creëren

Het geometrische badkamermeubel oogt minimalistisch en elegant dankzij het fijne metalen frame in de kleuren wit en antraciet, verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Dankzij de langs achteren verlichte, doorschijnende voorkant van Parsol-glas, lijkt het meubel licht en bijna zwevend. Dat brengt warmte in het interieur. "Het badkamermeubel biedt een podium aan bijzondere alledaagse voorwerpen, cosmetica of accessoires die iets bijzonders worden", verklaart Christian Werner. Daarnaast zijn er fronten van hout en een effen decor met in totaal acht verschillende kleuren die de hoge mate van individualisering van de collectie illustreren. Een in het metalen frame geïntegreerde horizontale greep rondt het minimalistische meubel met uittrekelement af. Een extra binnenlade biedt verdeelde opbergruimte voor kleine voorwerpen. Bijpassende halfhoge en hoge kasten, voorzien van draaideuren en glazen legplanken, maken het meubelprogramma compleet.

De wasbak in DuroCast UltraResist

Met Vitrium presenteert Duravit voor het eerst wastafels die volgens het mineraalgietproces worden vervaardigd. De DuroCast UltraResist, in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd in de Duravit-fabriek in Bischwiller, ziet er niet alleen buitengewoon elegant uit met zijn matte oppervlak en maakt een precieze vormentaal mogelijk. Dankzij een extra laklaag heeft het ook eigenschappen die bijzonder gunstig zijn in de badkamer: DuroCast UltraResist is gemakkelijk schoon te maken met zijn niet-poreuze oppervlak en is relatief ongevoelig voor krassen en vuil. "Vooral het aangename, fluweelachtige oppervlak zorgt voor een buitengewoon gevoel", beschrijft Christian Werner de aanraking van het materiaal.

Er zijn twee verschillende wasbakken om uit te kiezen: een ronde opzetwaskom en een rechthoekige, naadloos geïntegreerde c-bonded versie met een zeer fijne buitenrand. "De ronde opzetwaskommen op de lineaire meubelen vormen een rustige maar spannende symbiose", zegt Christian Werner. Spanning ontstaat vooral doordat de ronde waskom iets over de rand van het meubel uitsteekt. De rechthoekige Vitrium wasbak daarentegen, verkrijgbaar in vijf verschillende maten, past naadloos in het meubel. De kranenserie Tulum van Philippe Starck in chroom of zwart mat is een passende aanvulling op de sanitaire objecten en rondt het uitgekiende designconcept af.

Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ga alle nieuwigheden ontdekken, bezoek een Duravit-verdeler in je buurt.

   

standaard