Nieuwe douche kopen? Zo maak je de juiste keuze.

Gepubliceerd op

Een douche is alomtegenwoordig in onze huizen. Niets is fijner dan een deugddoende douche na een zware dag of ’s ochtends om rustig te ontwaken. Ben je van plan je woning te renoveren en een nieuwe douche te plaatsen? Of zoek je een moderne douche voor je nieuwbouwwoning? Dan stoot je vaak op die ene vraag: "welke douche past in mijn badkamer?" Ontdek hieronder alle opties en kies de beste doucheoplossing voor jouw badkamer.

Welke types douche bestaan er?

Tegenwoordig heb je heel wat keuze bij het inrichten van je nieuwe badkamer. Het is belangrijk rekening te houden met de beschikbare plaats en je voorkeuren. Je hebt keuze uit 4 opties voor douches: douchecabines, douchebakken, inloopdouches en een bad-douchecombinatie (ook wel douchebad genoemd).

Douchecabines: alles in één

Een douchecabine kan je zien als een douchebak voorzien van alle wanden, die vaak ook is uitgerust met het passende kraanwerk (zoals een douchekop, regendouche, jets, …). De cabine komt als het ware als een soort totaalpakket. De douchecabines zijn gemakkelijk zelf te monteren en plaats je gewoon op de tegelvloer.

Intussen is het aanbod in douchecabines al heel wat groter en het zijn geen saaie cabines meer, maar ultramodern en van alle luxe voorzien (zoals radio, licht, massagejets, …). Ze komen in verschillende maten en afwerkingen, en uiteraard ook in verschillende prijscategorieën. Je hebt al een standaard douchecabine vanaf € 350,00.

Bovendien kan je ook nog kiezen tussen een draai- of schuifdeur. Het grote voordeel van een schuifdeur is dat je geen rekening hoeft te houden met de draaicirkel van de deur. Dit bespaart je dus heel wat plaats.

Het grootste voordeel van een douchecabine is dat de douchecel helemaal afgesloten is. Het water blijft mooi in de doucheruimte. En ook de warmte blijft heerlijk hangen. Zeker wanneer je kiest voor een douchecabine met gesloten dak. Daarnaast zijn ze heel onderhoudsvriendelijk. Bekijk alle douchecabines.

Douchebakken: nog steeds heel populair

Een douchebak is iedereen wel gekend. Het is een kuip met een hoge stootrand om het water in op te vangen en naar de afvoer te leiden. Hierdoor kan het water niet ontsnappen uit je douche en houd je je badkamervloer droog.

De hoge douchebakken beginnen wel stilletjes aan van de markt te verdwijnen. Er wordt nu volop gekozen voor een slanke doucheplaat met fijne rand. Vaak wordt deze dan nog eens ingewerkt in de vloer, waardoor het sterk lijkt op een inloopdouche. Het grote voordeel hiervan is dat je geen voegen dient te onderhouden en het een pak eenvoudiger is om het waterdicht te plaatsen (t.o.v. het plaatsen van badkamertegels).

Een douchebak kan je in een hoek plaatsen. Hierdoor heb je meteen 2 scheidingswanden die je eventueel kan bekleden met een douchewand of douchepaneel (zoals Dumawall XL). Ook valt de keuze nog dikwijls op een douchegordijn om het water in de douche te houden. Deze kan je tegenwoordig vinden in diverse kleurtjes en motiefjes. Meteen een vrolijke noot in je badkamer!

Douchebakken komen in verschillende standaardmaten, bijvoorbeeld: 90 x 90 cm, 120 x 90 cm, … Hoe groter je de douchebak neemt, hoe meer de douche op een inloopdouche zal lijken. Acryl en composiet zijn de meest populaire materialen onder de douchebakken. Deze zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en voelen warmer aan aan de voeten dan een tegelvloer. Ontdek alle douchebakken hier.

Inloopdouches: modern en praktisch

Hou je van een modern interieur en wil je graag je badkamer inrichten als een plek waar je tot rust kan komen? Twijfel dan niet en ga voor een ruime inloopdouche. Bij een inloopdouche komt er geen douchebak aan te pas. De bodem van de douche is in de tegelvloer afgewerkt met een douchegoot die het water opvangt.

Bij een inloopdouche kan je alle kanten uit: tussen 2 bestaande muren, in een hoek, afgewerkt met glazen douchewanden, afgewerkt met douchewanden, afgesloten met een douchedeur, … Je kan je creatieve zelf helemaal laten gaan. Bekijk hier alle inloopdouches en douchewanden.

Het grote voordeel is dat je geen opstapje meer hebt naar je doucheruimte. Gedaan dus met het stoten van je teen bij het betreden van de douche! Daarnaast ben je ook niet gebonden aan een formaat van een douchebak. Je kiest dus zelf de afmetingen van je nieuwe douche. Nog niet overtuigd van een inloopdouche? Lees hier alle voordelen.

Combinatie bad-douche: plaatsbesparend

Is je badkamer eerder aan de kleine kant en zit je met de zware beslissing tussen een bad plaatsen of een douche? Dan raden we jou een bad-douchecombinatie aan. Heel eenvoudig, bad en douche in één. Hierdoor hoef je helemaal geen keuze te maken. Fijn toch?

Een douchebad heeft ook heel wat voordelen. Je bespaart allereerst heel wat plek in je badkamer. Je hoeft geen bad en douche apart te plaatsen, de douchezone bevindt zich namelijk in de badkuip. Daarnaast is dit ook budgetvriendelijker. Met één aankoop haal je eigenlijk twee producten in huis. En het voornaamste voordeel: je hebt het comfort van een royaal ligbad en de mogelijkheid om een snelle verfrissende douche te nemen. Ideaal! Ga naar alle bad-douchecombinaties.

Werk je douche af met de juiste douchekraan en accessoires

Eens je gekozen hebt welk type douche je gaat installeren, kan je verder met de afwerking. Een douche is natuurlijk niet compleet zonder een goede douchekraan, douchekop en doucheslang. Je kan kiezen om alles afzonderlijk te bestellen of je kan gaan voor een doucheset, al dan niet met een regendouche, die meteen compleet is (douchekop, handsproeier, douchekraan, doucheslang, … in één pakket). Douchesets zijn er allerlei stijlen, kleuren en afmetingen. Ontdek alle douchesets hier.

Daarnaast kan je het plaatje helemaal af maken met enkele douche-accessoires. Zo is een doucherekje een must have in je douche. Hierop kan je al je shampoo en zeep neerzetten. Je douche ziet er netjes uit en je hebt alles binnen handbereik. Op deze manier kan je ongestoord van je douche genieten. Na het douchen gebruik je best een douchewisser (zeker bij een douchewand uit glas). Druppeltjes water drogen op en vormen al gauw witte kalkvlekken. Met een korte poetsbeurt, na elke douche, zeg je met een douchewisser hier voorgoed dag tegen! Bekijk hier alle douche-accessoires.

Je nieuwe douche samenstellen

Laat je je graag assisteren bij de keuze van je nieuwe douche? Dat is geen enkel probleem. Bij Zelfbouwmarkt in Ninove vind je een grote toonzaal met heel wat douchecabines, douchebakken, douchesets, … aan scherpe prijzen. Dankzij de grote voorraad, neem je je nieuwe douche ook meteen mee naar huis! Liever online bestellen? Ga snel naar zelfbouwmarkt.be en leg je droomdouche in het winkelmandje. Ze leveren je bestelling simpelweg aan huis.

Heb je nog vragen? Contacteer Zelfbouwmarkt telefonisch, per mail, via Whatsapp of via het contactformulier. Een van de medewerkers neemt dan snel contact met jou op.