Ontdek Kermi's ultieme doucheoplossingen voor je badkamerrenovatie

Gepubliceerd op 20 September 2022

Je nieuwe badkamer is niet compleet zonder een luxe (inloop)douche! Ben je momenteel bezig met een badkamerrenovatie? Of heb je plannen om eraan te beginnen? Volg onze tips en plaats in geen tijd op een correcte manier de douche waar je niet durft van te dromen. Succes!

Spatwaterdichte douche plaatsen

Je houdt het natuurlijk graag droog in de badkamer tijdens het douchen. Het is dan ook van het allerhoogste belang om je douche volgens de regels van de kunst te installeren. Maar hoe verzeker je een goede plaatsing en een spatwaterdichte douche?

Aandachtspunten plaatsing douchescherm

De dichtheid bij ieder douchescherm start met statische elementen: de profielen die vast verbonden zijn met de muur of het douchevlak. Met correct geplaatste kitnaden, vooral aan de buitenzijde en aan de binnenzijde verticaal, zorg je ervoor dat spatwater bij je douche geen kans krijgt. Ook de verbinding van glas en profiel is een zwak punt. Dit wordt bij Kermi opgevangen door special vormgegeven afdichtingen. Verschillende systemen garanderen een zuivere afsluiting afhankelijk van het type douchedeur. (afbeelding 3)

Een ander kritiek punt voor douchewanden is het bodemprofiel. Om te beginnen kan de afwateringsstrip aan de onderzijde van de douchedeur nooit volledig dicht bevestigd zijn om de beweeglijkheid van de deur niet te beperken. Een bijkomende moeilijkheid is dat neerkomend of opstuwend spatwater bij voorkeur aan de onderste rand van de douche een weg naar buiten zoekt. Daarom geldt hier duidelijk de volgende maatstaf: hoe hoger het bodemprofiel, des te beter het douchescherm spatwaterdicht is. Afhankelijk van de douchegewoonten en dichtheidseisen moet je hiermee dus rekening houden bij de keuze van een model. (afbeelding 4)

afb 5Bij de installatie van je droomdouche zijn er ook enkele gouden vuistregels die je in achtmoet nemen. Zorg bij de montage van je douche best voor assistentie: een groot object manoeuvreren is immers geen klein kunstje. Voorzie bovendien een dikke zachte ondergrond waar je je glaspaneel op kan plaatsen voor je het monteert; bij voorkeur een aantal lagen karton of een deken. Doucheglas van Kermi is steeds veiligheidsglas. Dit soort glas is volgens de strengste normen in hoge mate resistent tegen stoot-, slag-, en buigbelastingen, alsook tegen thermische belastingen.

afb6Plaats het glazen paneel nooit met een hoek op een harde ondergrond. De kans op een glasbreuk tijdens de installatie of achteraf is dan immers erg reëel, omdat dergelijke kleine beschadigingen ervoor kunnen zorgen dat de opgeslagen spanning in het veiligheidsglas vrijkomt en het glas doen verkruimelen. Vergelijk het met een autoruit die op een relatief onschadelijke manier verkruimelt, of denk aan de rode hamertjes met stalen punt die in bv. autobussen aan de nooduitgang hangen om in geval van nood het glas te breken.

Installatie douche

Heb je dit allemaal overwogen, dan kan je verder gaan met de eigenlijke installatie van je douche. Het is belangrijk om dit goed aan te pakken. Een douchewand plaatsen begint met een goede voorbereiding. Verzamel eerst alle benodigdheden. Daarna begeleidt Kermi je met behulp van een heldere en geïllustreerde installatiehandleiding stap voor stap naar een succesvolle installatie van je douchewand. Deze handige Kermi installatiehandleidingen zijn verkrijgbaar voor alle reeksen en uitvoeringen.

Een nog grotere visuele hulp zijn de verschillende montagevideo’s die Kermi beschikbaar stelt. Deze instructievideo’s zijn beschikbaar zijn voor veel verschillende reeksen en uitvoeringen. Zij leggen op een heldere manier de verschillende stappen uit om te komen tot een zekere en correcte installatie van je douche.

Benieuwd naar de aanpak van Kermi, bezoek dan zeker het Kermi downloadcenter om de installatiehandleidingen te bekijken. Tips en trucs voor de installatie van de Kermi douches vind je in de ruime keuze aan installatievideo’s op het YouTube-kanaal van Kermi. Ook kan je een kijkje nemen op de Egeda downloadpagina.

Je ziet: het is helemaal niet zo moeilijk om alles tot in de puntjes af te werken. Het genieten kan beginnen!