Stap binnen in deze Limburgse nieuwbouwwoning vol contrasten (Ham)

Gepubliceerd op 10 September 2021

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ op 26 september krijg je de kans om unieke projecten te ontdekken. Deze verrassende nieuwbouw in Ham bijvoorbeeld. Het traditionele bouwprogramma van een ééngezinswoning werd omgevormd tot een ontwerp waarin zuiverheid van ruimte, licht en rust een kwaliteitsvolle beleving vormen. Preview dit project en registreer je gratis als bezoeker.

De woning bestaat uit een massieve kern waarrond zich een schil ontplooit. Het massieve volume zorgt hierbij voor een gesloten karakter, terwijl de schil deze nuanceert en ruimte creëert voor openingen en luifels. Het contrast tussen deze beide is ook terug te vinden in de materialiteit van de woning.

De uitgestrektheid van de woning laat toe de privacy naar de straat te bewaren en tegelijk de leefruimtes maximaal in contact te brengen met de omgeving. De luifels rondom de woning geven hierbij vorm aan een natuurlijke overgang tussen de binnen- en buitenruimte.

Wil je deze opvallende woning graag verkennen? Registreer je gratis online, breng een bezoek op 26 september tijdens de openhuizendag en ontmoet de architect en de eigenaars. Kijk op www.mijnthuisopmaat.be voor de praktische info en andere deelnemende projecten.

Projecteigenschappen

  • Architectenbureau: élan architecten
  • Type woning: vrijstaande woning
  • Soort bouwproject: nieuwbouw
  • Eigenschappen: BEN-woning
  • Klimaatmaatregelen: plaatsing van een ventilatiesysteem, plaatsing van een warmtepomp, plaatsing van zonnepanelen
  • E-peil: 10

De openhuizendag Mijn Thuis Op Maat is een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV).