Stap binnen in deze compacte woning met doordacht ontwerp (Korbeek-Lo)

Gepubliceerd op 10 September 2021

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ op 26 september ontdek je verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld deze compacte, comfortabele woning in Korbeek-Lo. Ga jij dit slim ingedeeld pand binnenkort een bezoekje brengen? Preview dit project en registreer je gratis als bezoeker.

Het schijnbaar eenvoudige volume is compact ontworpen waarbij circulatie-assen deel uitmaken van de gebruiksruimte. In functie van een optimale benutting van de oppervlakte worden architectuur en interieur op een doordachte wijze gekoppeld. De leefruimtes ontplooien zich rond de centrale inkomhal, afgestemd op de oriëntatie en de gewenste privacy.

Het uitgestrekte volume van maatwerkkasten vormt een buffer tussen de leefruimtes en het slaapgedeelte. Tussen de lichtrijke eetkeuken en de zithoek wordt een rechtstreekse verbinding voorzien. Door een verschuiving in het volume ontstaat een cocon die geborgenheid biedt. Het slanke hoekraam laat de avondzon in de intieme leefruimte binnen waarbij de diepe voortuin de inkijk beperkt.

De badkamer is ontworpen als een functioneel volume dat aan drie zijden gebruikt kan worden. De symmetrische organisatie met circulatiezones langs beide zijden zorgt voor een ruimtegevoel. Aan de buitenzijde wordt het volume via luifels afgeschermd van de felste zon.

Wil je dit unieke project graag met je eigen ogen bewonderen? Registreer je gratis online, kom langs op 26 september tijdens de openhuizendag en ontmoet de architect en de eigenaars. Kijk op www.mijnthuisopmaat.be voor de praktische info en andere deelnemende projecten.

Projecteigenschappen

  • Architectenbureau: STAM architecten
  • Type woning: vrijstaande woning
  • Soort bouwproject: nieuwbouw
  • Ingrepen: aandacht voor waterinfiltratie
  • Eigenschappen: levenslang wonen
  • Klimaatmaatregelen: plaatsing van een ventilatiesysteem, plaatsing van een warmtepomp, plaatsing van zonnepanelen
  • Materialen van partners: Reynaers Aluminium

De openhuizendag Mijn Thuis Op Maat is een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV).