Bezoek deze verrassende multifunctionele woning in het groen (Zandhoven)

Gepubliceerd op 10 September 2021

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ op 26 september ontdek je unieke projecten. Deze moderne, vrijstaande nieuwbouwwoning in Zandhoven bijvoorbeeld. Dit lichtrijk pand omvat drie functies: een kantoorruimte, een woning en een zorgwoning. Preview dit project en registreer je gratis als bezoeker.

De kantoorruimte bevindt zich op de kelderverdieping die bijna volledig als leefkelder ingericht is. Vooraan in de kelder zorgt een grote patio immers voor veel natuurlijk daglicht in het kantoor en de traphal.

Ook de leefruimtes op het gelijkvloers zijn volledig opengewerkt naar de voor- en achtertuin toe. Hierbij zorgt een speelse houten wand vooraan voor de nodige privacy tegenover de straatzijde.

Achteraan werd er gewerkt met een groot overdekt terras zodat men ook bij regenweer kan blijven genieten van de tuin.

Op de eerste verdieping bevindt zich de zorgwoning en het nachtgedeelte van de eengezinswoning. In de zorgwoning werd er in de leefruimte een optimaal zicht naar de tuin en het achterliggende kanaal gecreëerd.

Qua interieur werd er gewerkt met een mix van betonwanden, een witte gietvloer en veel warme accenten van hout in het binnenschrijnwerk en de meubels.

Zin om dit verbluffend project te bezoeken? Registreer je gratis online, spring binnen op 26 september tijdens de openhuizendag en ontmoet de architect en de eigenaars. Kijk op www.mijnthuisopmaat.be voor de praktische info en andere deelnemende projecten.

Projecteigenschappen

  • Architectenbureau: Valerie Willems ir.architect bvba
  • Type woning: vrijstaande woning
  • Soort bouwproject: nieuwbouw
  • Ingrepen: aandacht voor waterinfiltratie
  • Eigenschappen: levenslang wonen, zorgwonen, BEN-woning
  • Ruimtelijk Rendement: inbreidingsproject, kangoeroewoning
  • Klimaatmaatregelen: plaatsing van een ventilatiesysteem, plaatsing van zonnepanelen
  • Materialen van partners: Reynaers Aluminium

De openhuizendag Mijn Thuis Op Maat is een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV).