Bezoek deze lichtrijke rijwoning, het resultaat van een ingrijpende totaalrenovatie (Destelbergen)

Gepubliceerd op 10 September 2021

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ op 26 september kun je in Destelbergen een ingrijpend renovatieproject ontdekken. Een totaalrenovatie heeft van dit jaren 60-pand een zeer lichtrijke, energetische en functionele woning gemaakt. Preview dit project en registreer je gratis als bezoeker.

De ruime inkom met glazen deur weerspiegelt meteen het open en lichtrijke karakter van de woning. De leefruimte en keuken zijn volledig opengewerkt tot één grote ruimte die via de vide ook in contact staat met het bureau op de eerste verdieping. De grote ramen in de achtergevel en het houten plafond dat buiten doorgetrokken is, maken dat de leefruimte visueel overloopt in de tuin.

De garage heeft plaats gemaakt voor een wasplaats/fietsenberging. De poort werd vervangen door een tweede voordeur met zijlicht, weliswaar verborgen achter de aluminium gevelbekleding. Hierdoor is rechtstreekse toegang voor de fietsen mogelijk en zorgt het raam voor voldoende lichtinval zonder al te veel inkijk. De combinatie van hout, beton en zwarte elementen werd over de volledige woning doorgetrokken, zowel binnen als buiten.

Benieuwd naar dit indrukwekkende renovatieproject? Registreer je gratis online, kom langs op 26 september tijdens de openhuizendag en ontmoet de architect en de eigenaars. Kijk op www.mijnthuisopmaat.be voor de praktische info en andere deelnemende projecten.

Projecteigenschappen

  • Architectenbureau: Ypsilon Architecten
  • Type woning: rijwoning
  • Soort bouwproject: renovatie
  • Klimaatmaatregelen: na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur, plaatsing van een ventilatiesysteem, plaatsing van een zonneboiler
  • Materialen van partners: Reynaers Aluminium
  • E-peil: 60

De openhuizendag Mijn Thuis Op Maat is een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV).