Bezoek deze indrukwekkende woning met strakke lijnen en glasgevels (Waregem)

Gepubliceerd op 10 September 2021

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ op 26 september ontdek je straffe projecten. De heldere lineaire vormgeving van deze woning in Waregem met glasgevels is een sprekend voorbeeld van functionele architectuur. De overheersende ruimtelijke connectie schept een beleving, wat het wonen comfortabel en aangenaam maakt. Preview dit project en registreer je gratis als bezoeker.

Het gebouw kan men ervaren als een 'cocon' in een transparante eenheid met als hoofdkenmerk de harmonie waarbij de architectuur de verbindende discipline is. Aansluitend zorgt de samenhang van tuin en woning voor ademruimte. De weerspiegeling van het 'kabbelende water' in de woning, wat tot stand komt door de 'wellness tuin', geeft precies daardoor een grenzeloos gevoel van ruimer wonen.

De openheid van elke ruimte zorgt daarbovenop voor een optimale beleving en geeft 'wonen' een extra dimensie. De mezzanine, eveneens voorzien van een glaswand, is als het ware een zwevend overkragend lineair volume. De overheersende fluweel witgrijze muurkleur neemt de natuurlijke lichtinval 'op sleeptouw' om deze architecturale parel zo transparant mogelijk te ervaren.

Wil je dit aparte project bewonderen? Registreer je gratis online en spring binnen op 26 september tijdens de openhuizendag. Je ontmoet er die dag de architect en de eigenaars. Kijk op www.mijnthuisopmaat.be voor de praktische info en andere deelnemende projecten.

Projecteigenschappen

  • Architectenbureau: Meilleure-En-Plus (Designstudio-toonzaal)
  • Type woning: vrijstaande woning
  • Soort bouwproject: renovatie
  • Ingrepen: aandacht voor waterinfiltratie
  • Eigenschappen: levenslang wonen
  • Klimaatmaatregelen: na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur, plaatsing van een warmtepomp, plaatsing van zonnepanelen
  • Materialen van partners: Reynaers Aluminium

De openhuizendag Mijn Thuis Op Maat is een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV).