Mijn Huis Mijn Architect 2017 - 125 richtingaanwijzers op weg naar de woning van je dromen

Gepubliceerd op
Mijn Huis Mijn Architect 2017 - Interieur
Mijn Huis Mijn Architect 2017 - Interieur
Mijn Huis Mijn Architect 2017 - Exterieur
Mijn Huis Mijn Architect 2017 - Exterieur

Op zoek naar je droomwoning? Laat je dan de juiste richting aanwijzen. Tijdens het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect kan je 125 woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel. Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, is over de jaren heen uitgegroeid tot dé gelegenheid om bijzondere woningen te bezoeken en tegelijk kennis te maken met de architect achter het project.

Mijn Huis Mijn Architect brengt een brede waaier aan architecturale parels: nieuwbouwprojecten, verbouwingen, meergezinswoningen, rijhuizen, vrijstaande woningen, … elke bezoeker wordt ruimschoots bediend. Alle deelnemende projecten hebben één zaak gemeen: ze werden stuk voor stuk gerealiseerd in samenwerking met een architect en getuigen van zijn of haar creativiteit.

Laat je informeren én inspireren tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Architecten en bouwheren ontvangen je graag op zaterdag 23 en zondag 24 september van 14 tot 18 uur.

Creatief met ruimte – Inbreiding/Uitbreiding

Onder het hoofdthema 'Creatief met ruimte' wordt dit jaar de focus gelegd op Inbreiding en Uitbreiding. Twee begrippen die steeds belangrijker worden voor onze huidige en toekomstige manier van bouwen en wonen. Inbreiding is het verdichten van de bestaande dorps- of stadskern door het toelaten van bijkomende woonentiteiten op invulplekken binnen de reeds bebouwde omgeving. Projecten die comfortabel, kwaliteitsvol en duurzaam wonen in een stedelijke context mogelijk maken, worden dit jaar extra in de kijker gezet. Uitbreiding is het creëren van bijkomende woonvolumes door de bouwdiepte te optimaliseren of door de hoogte in te gaan, denk maar aan een extra bouwlaag. Praktijkvoorbeelden hiervan kan je ontdekken tijdens deze editie van Mijn Huis Mijn Architect.

Alle deelnemende projecten en adresgegevens zijn terug te vinden in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' of online na registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com.

Het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’

Naast een uitvoerig en geïllustreerd overzicht van alle deelnemende woonprojecten, biedt het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' een schat aan informatie over de rol van de architect. Je komt er ook meer te weten over de belangrijkste architecturale trends. Het inspiratieboek is een inspirerende must-have voor iedereen met een passie voor architectuur en natuurlijk ook de geschikte handleiding voor een bezoek aan het openhuizenweekend.

Het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' is vanaf 25 augustus voor € 7,50 verkrijgbaar in Standaard Boekhandel, Delhaize, Press Shop, Carrefour en bij de betere persverkoper.

Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect praktisch 

Datum: zaterdag 23 en zondag 24 september, van 14u tot 18u

Locatie: Vlaanderen en Brussel

Initiatiefnemer: Orde van Architecten – Vlaamse Raad

Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je in het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’ of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com

Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis. Je dient je wel vooraf te registeren op de website.

Bezoeken na afspraak: Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak. Respecteer de privacy van de bouwheer en maak op voorhand een afspraak.