Open Wervendag: kijk je ogen uit!

Logo : Open wervendag

Op zondag 31 mei vindt opnieuw het jaarlijkse topevenement van de bouw plaats: Open Wervendag. Tijdens deze dag krijgen bezoekers de kans om kennis te maken met de bouw in al zijn facetten. De Confederatie Bouw wil op die manier de grote diversiteit van de sector en zijn ondernemingen in de kijker plaatsen. Niet minder dan 170 werven nemen dit jaar deel! Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Of het nu gaat om energiezuinige nieuwbouw, renovatie of infrastructuur: in alles zit het hoogtechnologische wat de bouw vandaag de dag zo typeert. Het is niet voor niets dat onze bedrijven bij de meest vooraanstaande van Europa zijn, in bouw, energie en mileu!”

Opnieuw heeft het publiek keus te over. Zo gediversifieerd is het aanbod aan werven dit jaar. De grote infrastructuurprojecten zullen zeker een massa volk aantrekken, net als de cultuurtempels,  restauratieprojecten en het zonne-energiepark. Ook de bijna-energieneutrale woningbouw (BEN) komt uiteraard aan bod. Een andere duidelijke trend dit jaar: het groeiende succes van houtbouw. De "Scholen van Morgen" tonen in Vlaanderen hoe moderne en toekomstgerichte scholeninfrastructuur via publiek-private samenwerking gerealiseerd wordt.

Ook de politieke wereld toont grote interesse in het evenement. Verschillende ministers (waaronder Geert Bourgeois, Hilde Crevits, Alexander De Croo, Jo Vandeurzen en Bart Tommelein) zullen zondag Open Wervendag bezoeken. Onze bouwbedrijven zullen ze zeker gastvrij ontvangen. Een gedetailleerd overzicht van deze bezoeken vindt u op de website.

De bouw toont tijdens Open Wervendag welke enorme dynamiek er in de sector aanwezig is. Om deze dynamiek levend te houden, wil de bouwsector ook het nodige talent aantrekken. Open Wervendag is daarom een gelegenheid om het brede publiek eraan te herinneren dat de bouwsector zelfs in crisistijd één van de belangrijkste werkgevers van het land is en nog steeds duizenden hoger opgeleide medewerkers zoekt. Daarom gooien wij dus voor een dag de werfhekken open en gunnen wij het publiek een zicht op het dagelijkse leven op de werf. Vorig jaar bezochten 72.000 bezoekers één of meerdere werven.

Kijk je ogen uit op 31 mei en ontdek wat de bouwsector anno 2015 in petto heeft!

Datum: zondag 31 mei, van 10u tot 17u
Locatie: Vlaanderen, Brussel & Wallonië
Initiatief: Confederatie Bouw
Website: www.openwervendag.be
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/OpenWervendag
Twitter: https://twitter.com/openwerven
#owd2015

Bezoek: toegang tot de deelnemende werven is gratis, zonder voorafgaandelijke inschrijving. Op de meeste werven wordt een rondleiding voorzien.

In samenwerking met Vlaamse Confederatie Bouw

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief