75.000 bezoekers op 9e editie Open Wervendag

Vandaag vond de 9de editie van de Open Wervendag plaats. En ook dit jaar kon de bouwsector uitpakken met tal van verbluffende werven. Nadruk lag deze editie op het hoogtechnologische aspect van de bouw.  De technologie zit in alles vervat: een zonnepanelenpark, BEN-woningen, indrukwekkende infrastructuurwerken, nieuwe kantoorcomplexen in buitengewone vormen, …

Deze editie trok ruim 75.000 geïnteresseerde bezoekers die met veel aandacht de talrijke grote, bijzondere en kleinere werven ontdekten. Belgen en hun baksteen, het blijft misschien een actueel cliché.  Maar in een periode waarin de particuliere woningbouw het niet makkelijk heeft, blijft de interesse in moderne, goedkopere en energiezuinige woningen overeind. Woningen die worden na-geïsoleerd, energieneutrale huizen, assistentiewoningen, eigentijdse luxe-appartementen, het kon de bezoekers ook vandaag boeien.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw : “We zijn trots om de bezoekers een mooi overzicht te kunnen bieden tot wat de Belgische bouw vandaag toe in staat is.  Onze bedrijven zijn hoogtechnologisch geworden en dat zie je tot in de kleinste werf.  Of het nu gaat om verfijnde renovatietechnieken, het bouwen van BEN-woningen, het aanleggen van kademuren, het graven van tunnels of het neerzetten van prachtige kantoorcampussen, de bouw weet steeds raad. Het vertrouwen in onze kennis en expertise is enorm groot. En terecht.”

Ondanks de crisis wordt er nog steeds aangeworven in de bouw. Niet alleen technische functies, ook administratieve, ingenieurs, calculatoren, … Ook de vrouw heeft haar plaats op de werf verworven. Werfleidsters van het ziekenhuis Sint-Maarten (Mechelen), de Elisabethzaal (Antwerpen), het zwembad in Molenbeek, ... zijn maar enkele van de sprekende voorbeelden van vrouwen die bijdragen tot het succesvol afwerken van grote bouwprojecten.

De toppers dit jaar wat het aantal bezoekers betreft:

West-Vlaanderen

Nieuwe campus Barco (Kortrijk)
A11 (Zeebrugge)
Stadhuis Diksmuide
Cafe Oud Cortryck (Kortrijk)
Woning met staalframe (Sint-Elooiswinkel)

Oost-Vlaanderen

De Krook (Gent)
TerraSolar Zonneberg (Ertvelde)
AZ Sint Nikolaas (Beveren)
Scholen van Morgen (Gent)

 

Antwerpen

R11 ondertunneling (Deurne)
Oud postgebouw (Berchem)
Sint-Maarten (Mechelen)
Elisabethzaal (Antwerpen)
Sportoase  (Hoogstraten)
Scheldekaaien (Haven Antwerpen)

Vlaams-Brabant en Brussel

De School van Morgen (Aarschot)
Residentie Statio (Wolvertem)
Zwembad (Molenbeek)
Totaalrenovatie woning (Sint-Agatha-Berchem)

Limburg

Leopoldpark (Leopoldsburg)
Zuidzicht (Hasselt)
School van Morgen (Beringen)

 

In samenwerking met Vlaamse Confederatie Bouw

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief