Stel al je vragen rond duurzaam (ver)bouwen tijdens de Ecobouwers Opendeurdagen

Gepubliceerd op 24 October 2019

Op 9, 10, 11, 16 en 17 november kan je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor de Ecobouwers Opendeurdagen. Meer dan 100 duurzame (ver)bouwers stellen hun deuren open voor het grote publiek, en beantwoorden al je vragen.

  • Met wie gingen ze aan de slag?
  • Welke materialen en technieken kozen ze?
  • Welke valkuilen moet je vermijden en welke kansen moet je grijpen?

Ontdek alle huizen hier en schrijf je gratis in!

Wie is Ecobouwers?

Ecobouwers is een online platform met  massa’s technische informatie en concrete ervaringen over duurzaam bouwen. Tijdens de Opendeurdagen in november staat informatie en inspiratie rond duurzaam bouwen centraal. Ontdek ook:

Off-grid vakantiewoning in het groen

NEERIJSE - In Neerijse staat een kleine vakantiewoning, verstopt in het groen. Deze woning is 100% off-grid en is dus niet aangesloten op het elektriciteits- of gasnet. De woning draait hoofdzakelijk op zonnepanelen en een thuisbatterij.

Bezoek gratis deze woning

Zelfgebouwde, hypermoderne woning

BRECHT - Deze nieuwbouw werd voor het grootste deel opgetrokken door de eigenaar zelf. Wie duurzaam wil (ver)bouwen en de kost wil drukken door zelf de handen uit de mouwen te steken, moet dit huis absoluut een bezoekje brengen. De bewoners beantwoorden met plezier al je vragen.

Bezoek gratis deze woning

Uniek cohousingproject op vreemd, driehoekig perceel

HERK-DE-STAD - Dit driehoekig perceel met een onconventionele vorm vroeg om een uniek concept. Het resultaat: een uitdagende, energiezuinige tweewoonst uit houtskelet, afgewerkt met gezonde materialen zoals papiervlokisolatie, hout zonder lijmen, en vlas.

Bezoek gratis deze woning

3 mechanismen behoeden passiefwoning van oververhitting in de zomer

WAASMUNSTER - In het ontwerp van deze stijlvolle passiefwoning is er veel aandacht gegaan naar beschermen tegen oververhitting. Drie mechanismen werden ingebouwd: automatische horizontale schuifpanelen, automatisch opengaande ramen bovenaan in de nok, en eventueel koelen via de vloer-warmtepomp-zonnewarming.

Bezoek gratis deze woning

Duurzame renovatie met veel hergebruik van materialen

BRUSSEL - Stapsgewijs werd een karaktervolle Brusselse rijwoning verbouwd tot een gezellige energiezuinige woonst. Er werden heel wat duurzame materialen gebruikt en de keuken werd volledig opgetrokken met recuperatiematerialen.  

Bezoek gratis deze woning

Ontdek alle huizen hier en schrijf je GRATIS in!