Ecobouwers Opendeur op 6 & 7, 11, 13 & 14 november

Gepubliceerd op
Ecobouwers Opendeur op 6 & 7, 11, 13 & 14 november
Ecobouwers Opendeur op 6 & 7, 11, 13 & 14 november

Op 6 & 7, 11 en 13 & 14 november kan je in heel Vlaanderen terecht voor de Ecobouwers Opendeur. Een Opendeur: dat is gratis (en veilig) binnenkijken in meer dan 120 duurzame, bio-ecologische of passieve woningen. Enthousiaste eigenaars tonen welke technieken zij gebruikt hebben, vanuit welke filosofie ze vertrokken en met wie zij samenwerkten om hun duurzame bouwproject te verwezenlijken. Geen verkooppraatjes, maar échte ervaringen over hoe energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. Kom jij ook?

In heel Vlaanderen kan je woningen bezoeken die gebouwd of gerenoveerd zijn met een minimale voetafdruk. Strobalenwoningen, zeer lage (of plus-) energiewoningen, woningen waarbij de principes van circulair bouwen gehanteerd worden, enzovoorts. Duurzame materialen ontdekken en bijleren over de nieuwste technieken staat centraal tijdens deze 2 opendeurweekends en de extra feestdag op 11 november. Tijdens een rondleiding in kleine groepjes spreek je direct met de huiseigenaars en krijg je de kans om al je praktische vragen te stellen of om gewoon inspiratie op te doen. De gezondheid van de openstellers en de bezoekers staat voorop, dus we zorgen er natuurlijk voor dat de Opendeurdagen veilig verlopen.

Inschrijven voor “Ecobouwers Opendeur” is gratis en kan vanaf 6 oktober op www.ecobouwers.be. Je kan dan woningen in je buurt of wat verder weg zoeken en je gemakkelijk inschrijven. Je kan kiezen voor een rondleiding om 10 u of om 14 u.

Woon je zelf in een energiezuinige of duurzame woning en wil je graag toekomstige verbouwers ontvangen? Stuur zeker een mailtje!

Meer info of vragen: http://www.ecobouwers.be/ of jurgen.naets@bblv.be +32(0)2 282.19.42