Ecobouwers Opendeurdagen van 9 tot 17 november 2019

Gepubliceerd op 14 Oktober 2019

In de weekends van 9, 10, & 11 en 16 & 17 november 2019 komt België weer massaal op de been voor de Ecobouwers Opendeurdagen. Niet zomaar een openhuizendag, maar hét kijkwoningenevenement dat integraal kiest voor de toekomst. Dankzij de feestdag op 11 november komt er dit jaar zelfs een extra bezoekdag bij!

In meer dan 150 woningen, verspreid over heel België, kunnen bezoekers gratis woningen bezoeken die gebouwd of gerenoveerd zijn met een minimale voetafdruk. Strobalenwoningen, zeer lage (of plus-) energiewoningen, woningen waarbij de principes van circulair bouwen gehanteerd worden,... Duurzame materialen ontdekken en bijleren over de nieuwste technieken staat centraal tijdens deze 2 opendeurweekends.

Praktische info

Wat? Openhuizendagen in energiezuinige en duurzaam gebouwde/gerenoveerde woningen
Wanneer?  9, 10 & 11 en 16 & 17 november
Waar? Er zijn woningen te bezoeken over heel Vlaanderen en Brussel
Wie? Iedereen welkom. Aangeraden voor toekomstige (ver)bouwers
Hoe? De opendeurdag is bovendien 100% GRATIS mits inschrijving. Inschrijven doe je hier.

De Ecobouwers Openhuizendagen zijn een vaste waarde in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Elk jaar werft Ecobouwers meer dan 150 huiseigenaren die duurzaam gebouwd of verbouwd hebben, of die nog middenin hun project zitten. Zij stellen hun woning met plezier open voor het grote publiek.

Gratis rondleiding

Geen verkooppraatjes, maar getuigenissen uit de eerste hand. Tijdens een rondleiding laten huizeneigenaars je uitgebreid delen in hun ervaringen en krijg je de kans om vragen te stellen. Hoe gingen ze te werk? Welke financiële keuzes hebben ze gemaakt? Met wie gingen ze aan de slag? Welke technieken kozen ze? Welke valkuilen moet je vermijden en welke kansen moet je grijpen?

> bekijk onze catalogus van 150 woningen en boek gratis een bezoek

Tours onder begeleiding

Bezoek je graag meerdere woningen met advies van een deskundige, dan kan je je inschrijven voor één van de tours onder begeleiding van een specialist in duurzaam bouwen. Je bezoekt verschillende duurzaam gebouwde/gerenoveerde projecten na elkaar of één bijzonder project , met tekst en uitleg van een professional. Vragen zijn zeer welkom: hoe meer, hoe beter!

> Ga mee op stap met een specialist

Zie je door de bakstenen de muur niet meer?

Ben je na je bezoek helemaal klaar om uit de startblokken te schieten, maar weet je nog niet goed hoe starten? Dan zet de Renovatiewijzer je op de goede weg. De ecobouwers Renovatiewijzer is een gratis online tool voor wie duurzaam wil renoveren. Per gemeente en per thema worden renovatietips en -begeleiding in kaart gebracht. Naast info over premies, groepsaankopen en infosessies ontdek je bij welke instanties je kunt aankloppen voor advies en begeleiding voor en tijdens de werken.
De Renovatiewijzer is hier te vinden

Schrijf je in voor 'Ecobouwers Opendeur' op www.ecobouwers.be en bezoek GRATIS een woning naar keuze in jouw buurt. Je kan er grasduinen in een online catalogus met meer dan 200 woningen. De rondleidingen starten telkens om 10 en/of 14 uur.