Ecobouwers Opendeurdagen van 10 tot 18 november

10, 11, 17 en, 18 november komt België weer massaal op de been voor de Ecobouwers Opendeurdagen. Niet zomaar een openhuizendag, maar hét kijkwoningenevenement dat integraal kiest voor de toekomst.

In meer dan 150 woningen, verspreid over heel België, kunnen bezoekers gratis woningen bezoeken die gebouwd of gerenoveerd zijn met een minimale voetafdruk. BENOvatiewoningen, zeer lage (of plus-) energiewoningen, woningen die gebouwd zijn met duurzame en ecologische materialen, cohousingprojecten ... Ontdekken en bijleren staat centraal tijdens deze 2 opendeurweekends.

Praktische info

Wat? Openhuizendagen in energiezuinige en duurzaam gebouwde/gerenoveerde woningen

Wanneer? 10 & 11 en 17 & 18 november

Waar? Er zijn woningen over heel België

Wie? Iedereen welkom. De opendeurdag is bovendien 100% GRATIS

Hoe? Inschrijven doe je hier.

De Ecobouwers Openhuizendagen zijn een vaste waarde in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Elk jaar werft Ecobouwers meer dan 150 huiseigenaren die duurzaam gebouwd of verbouwd hebben, of die nog middenin hun project zitten. Zij stellen hun woning met plezier open voor het grote publiek.

Gratis rondleiding

Geen verkooppraatjes, maar getuigenissen uit de eerste hand. Tijdens een rondleiding laten huizeneigenaars je uitgebreid delen in hun ervaringen en krijg je de kans om vragen te stellen. Hoe gingen ze te werk? Welke financiële keuzes hebben ze gemaakt? Met wie gingen ze aan de slag? Welke technieken kozen ze? Welke valkuilen moet je vermijden en welke kansen moet je grijpen?

> bekijk onze catalogus van 150 woningen en boek gratis een bezoek

Tours onder begeleiding

Bezoek je graag meerdere woningen met advies van een deskundige, dan kan je je inschrijven voor één van de tours onder begeleiding van een specialist in duurzaam bouwen. Je bezoekt verschillende duurzaam gebouwde/gerenoveerde projecten na elkaar of één bijzonder project , met tekst en uitleg van een professional. Vragen zijn zeer welkom: hoe meer, hoe beter!

> Ga mee op stap met een specialist

Professioneel bouwadvies in jouw buurt

Ben je na je bezoek helemaal klaar om uit de startblokken te schieten, maar wil je graag eerst professioneel advies inwinnen over jouw project? Ga dan langs bij je provinciale steunpunt voor duurzaam bouwen en wonen. Zij geven je voor een zacht prijsje (of zelfs helemaal gratis) aangepast bouwadvies op maat. Aarzel niet om (volledig vrijblijvend) contact op te nemen. Een overzicht van de steunpunten vind je de Ecobouwers website.

Schrijf je in op www.ecobouwers.be en bezoek GRATIS een woning naar keuze in jouw buurt. Je kan er grasduinen in een online catalogus met meer dan 150 woningen. De rondleidingen starten telkens om 10 en/of 14 uur.

In samenwerking met Ecobouwers

GRATIS Nieuwsbrief