COCOON maakt van je huis een warm nest

Gepubliceerd op 04 September 2018

We hebben allemaal nood aan een plek waar we tot rust komen. Een thuis waar we onszelf kunnen zijn, waar we ons écht goed voelen. Een cocon waarin we aan de drukte ontsnappen en op onszelf kunnen terugplooien. Vaak volstaan kleine ingrepen om van ons interieur zo’n veilige haven te maken: een kleur die ons raakt, een voorwerp met een verhaal, een gedurfde mix van stijlen, een designlamp… Al deze elementen kan men ontdekken op COCOON, de beurs voor decoratie en interieurinrichting.

Van 17 tot 25 november 2018 opent COCOON de deuren voor het brede publiek. De 29ste editie vindt plaats in Brussels Expo. Ieder jaar pakken de exposanten en organisatoren van de beurs uit met de decoratietrends van nu en voor de toekomst. Anno 2018 zijn interieurs doordacht, kleurrijk en  meer dan ooit gepersonaliseerd, om zo iedereen thuis een goed gevoel te bezorgen. “De aankleding van ons interieur is net zo belangrijk geworden als de manier waarop we ons kleden. Wie zijn of haar interieur naar eigen smaak en met favoriete kleuren inricht, zorgt voor zichzelf,” stelt Marie Franck, marketingverantwoordelijke bij beursorganisator Fisa. Tijdens COCOON krijgen bezoekers de kans om inspiratie op te doen en om te ontdekken hoe makkelijk het is om hun interieur een heel eigen twist te geven en zich er toch goed in te voelen.  

Drie decotrends te ontdekken op COCOON 2018

Breng uw interieur op smaak met curry! Dé trend van het moment: de kleur curry past prachtig bij alle kleuren en materialen. Curry is intens, fris en licht. Ideaal voor een gezellige, maar tegelijk energieke sfeer via bescheiden toetsen óf een total look. Curry vindt haar plaats in elk interieur, of men nu houdt van een Scandinavische, etnische of zelfs industriële stijl. Laat het leven curry kleuren, zowel in de keuken (met decoratieve objecten) en het salon (met een wand in currykleur) als in de badkamer (met kleurrijke accessoires).

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Spiegels creëren een gevoel van ruimte in huis. In Feng Shui spelen ze een belangrijke rol als symbool van harmonie en waarheid, aangezien ze ons een waarheidsgetrouw beeld van onszelf gunnen. Opteer voor een gestileerd, verguld, zwart of kleurrijk exemplaar om een ruimte te decoreren en een chique uitstraling te verlenen. Op COCOON ontdekken bezoekers hoe ze spiegels optimaal in hun interieur kunnen integreren.

Een gestileerd voorwerp met originele vormen en soms opvallende kleuren wordt thuis meteen een artistieke blikvanger. Soms hangt dit eenvoudigweg samen met de plek die we het in ons interieur geven, of met een combinatie van stijlen en materialen. Op die manier groeit ons interieur uit tot een kunstgalerij, met eenvoudige ingrepen en zonder alles overhoop te halen of zware uitgaven te doen. Ook dat is COCOON: inspiratie opdoen en uw interieur vernieuwen dankzij de aankoop van betaalbare decoratieve accenten. Wanneer een decoratief object een kunstwerk wordt… zomaar.

Afspraak op 17 november!

Praktische informatie

Van 17 tot 25 november vindt COCOON 2018 plaats in de Paleizen 3, 4 en 8 van Brussels Expo.

Avant-Première op vrijdag 16 november (uitsluitend op uitnodiging), van 17 tot 23 uur.

Openingsuren:

  • Maandag, dinsdag en woensdag: van 11 tot 16 uur
  • Donderdag, zaterdag en zondag: van 11 tot 19 uur
  • Vrijdag 23 november: COCOON Night, van 11 tot 23 uur

Op zaterdag en zondag is de Kids Zone open tussen 11 en 19 uur.

Meer informatie: www.cocoon.be