Nieuwe editie van ‘Mijn Huis Mijn Architect’ : Zaterdag 23 en zondag 24 september

Gepubliceerd op 19 July 2017
Mijn huis mijn architect 2017
Mijn huis mijn architect 2017
Mijn huis mijn architect 2017
Mijn huis mijn architect 2017

Op zaterdag 23 en zondag 24 september organiseert de Orde van Architecten – Vlaamse Raad een nieuwe editie van Mijn Huis Mijn Architect. Dit openhuizenweekend in Vlaanderen en Brussel gunt toekomstige (ver)bouwers een blik achter de schermen van tal van architecturale woningen.

Tijdens Mijn Huis Mijn Architect openen 125 nieuwbouwwoningen en renovaties exclusief hun deuren. Op elke locatie krijgen bezoekers het bouwverhaal te horen van de architect en bewoners: van de opborrelende ideeën en designkeuzes tot de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Mijn Huis Mijn Architect is een onmisbaar evenement voor wie bouw- of verbouwplannen koestert. Ook iedereen met een passie voor architectuur wordt ruimschoots verwend.

Unieke staalkaart aan bouwtrends

Het thema van Mijn Huis Mijn Architect dit jaar is ‘Creatief met ruimte - Inbreiding/Uitbreiding’. Inbreiding is het toelaten van bijkomende woonentiteiten op invulplaatsen binnen de woonkern. Onder uitbreiding verstaan we het creëren van bijkomende volumes aan een bestaande woning. Projecten die aansluiten bij het thema worden dit jaar extra in de kijker gezet.

Net zoals de voorbije edities biedt Mijn Huis Mijn Architect ook dit jaar een brede variëteit aan realisaties: van nieuwbouwappartementen en rijwoningen in de stad, over renovaties en verbouwingen met herbestemming tot vrijstaande woningen buiten de dorpskern.