De Renovatiedag 2019 - Moderne lichtrijke uitbreiding in Sint-Martens-Latem

Vlaamse renovatiedag sint martens latem

Zondagnamiddag 5 mei openen tal van renovaties in Vlaanderen hun deuren tijdens de Renovatiedag. Ga jij deze moderne uitbreiding van een woning spotten in Sint-Martens-Latem (Oost-Vlaanderen)? Doen! De architect en de bewoners vertellen je met veel plezier hun renovatieverhaal.

Over het project

De uitbouw en veranda werden vervangen door een strak volume met twee bouwlagen. Er ging veel aandacht naar de lichtinval gezien de noordgerichte achtergevel. De ontworpen vide draagt hier zeker toe bij. Er kwamen een glazen passerelle en glazen ballustrades op de verdieping om zicht en licht toe te laten. Door de grote raampartijen is er een binnen-buiten relatie met de tuin gerealiseerd. Een groot raam in de achtergevel op de verdieping maakt van de werkruimte een aangename, lichtrijke werkplek met zicht op de omgeving en het groendak. Benieuwd? Lees meer over dit project en schrijf je in voor een bezoek.

Over de woning

Type: vrijstaande woning

Bouwjaar: 1990

Renovatiejaar: 2016

Energetische ingrepen:

  • Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
  • Plaatsing van een groendak

Bouweigenschappen:

  • Uitbreiding in massiefbouw

De architect:

Architectenvennootschap arch_ID bvba (Deinze)

Architect Charlotte Vanparys - Ingenieur-Architect Filip Piron (architectenvennootschap arch_ID bvba)

Website: www.archid.be

Zin om deze woning met uitbreiding te gaan ontdekken?

Registreer je online en blokkeer alvast 5 mei in je agenda. Ontdek ook de andere verrassende open huizenDe Renovatiedag is een initiatief van Ik ga Bouwen & Renoveren samen met Zoekeenarchitect.be en NAV, Netwerk Architecten Vlaanderen.

In samenwerking met NAV

GRATIS Nieuwsbrief