Renovatiedag 2020: verbouwing oude stoombrouwerij in Gentbrugge

Gepubliceerd op

Een oude stoombrouwerij wordt omgebouwd naar een woning. Het perceel in kwestie maakt deel uit van een binnengebied dat volop in ontwikkeling is van een inbreidingsproject met gezinswoningen. Een ontwerp van Atelier Janda Vanderghote. Ontdek meer van deze woning tijdens de 'Renovatiedag blijf-in-uw-kot editie' van 15 tot 26 april 2020.

Het project: loodsdoos

De sheddaken worden afgebroken. De bestaande betonstructuur wordt de blauwdruk van het nieuwe plan.Er ontwikkelt zich een nieuwe staalstructuur tussen de oude betonstructuur. Het beton tekent zich als een potloodlijn tussen 'oud' en 'nieuw'. De aanwezige elementen vragen om een subtiele verweving van kwalitatieve ruimtes en eerlijke materialen die in dialoog gaan met de bestaande ruwe structuur. Ruwheid en verfijndheid vormen een spanningsveld.

Over de woning

Locatie: Gentbrugge

Type woning: eensgezinswoning in oude brouwerij

Inbreidingsproject, reconversie, plaatsing ventilatiesysteem en zonnepanelen

Realisatie

Architect:

Atelier Janda Vanderghote
Architect Indra Janda
Architect Menno Vanderghote

Fotograaf: Sarah Van Hove

Zin om meer over deze woning te ontdekken?

Je kunt deze woning bezoeken tijdens het openhuizenevent De Renovatiedag, die dit jaar doorgaat als een virtuele ‘Blijf in uw kot’-editie van 15 tot 26 april. De troeven van het event? Inspiratie, informatie en een babbel met de architect. Krijg alvast een voorsmaakje en klik hier voor je bezoek. 

Meer info en alle projecten: www.renovatiedag.be