Blijf in uw kot! En bezoek virtueel de knapste renovaties …

Gepubliceerd op

De Renovatiedag op 26 april gaat niet door. Althans, niet als klassieke openhuizendag. Maar niet getreurd: Ik ga Bouwen & Renoveren en Zoekeenarchitect.be lanceren dit jaar een digitale “blijf-in-uw-kot” editie. De troeven van de Renovatiedag - inspiratie, informatie en een babbel met de architect - blijven behouden. Alleen beleef je de deelnemende renovaties dit jaar vanuit je kot, via een interactieve website. De online editie loopt van 15 tot 26 april.

Geen klassieke openhuizendag: wandel de projecten dit jaar virtueel binnen via een interactieve website

Tijdens de Renovatiedag openen creatieve, toonaangevende renovaties jaarlijks de deuren voor het grote publiek. Door de coronacrisis is het echter belangrijk dat we massaal “in ons kot” blijven. Wie verbouwplannen koestert en op zoek is naar inspiratie en informatie, hoeft gelukkig niet te vrezen. Ook dit jaar krijgt iedereen de kans om te proeven van knappe renovaties. En naar goede gewoonte kun je ook tijdens deze editie babbelen met de mensen achter het project… Maar dan via een digitaal platform. 

Ontdekkingstocht in woord, beeld en geluid?

Beluister inspirerende podcasts over de visie van de ontwerper en beleef de architecturale ingrepen dankzij verhelderende video's en foto's. Toch nog vragen over het project? De architect of interieurarchitect staat altijd klaar voor een extra woordje uitleg. Want ook in deze ongewone periode moeten ontwerpers en toekomstige verbouwers elkaar spreekwoordelijk kunnen ontmoeten.

MAN architecten – Foto: Katoo Peeters
MAN architecten – Foto: Katoo Peeters

Creatief met ruimte

Bezoekers ontdekken een breed scala aan stijlen: van authentieke rijwoningen over architecturale villa’s tot strakke lofts. Maar ook alles daartussenin of daarbuiten. Denk maar aan een oude schuur die een tweede leven kreeg als eengezinswoning. Of een leegstaand postsorteercentrum uit de jaren 50 waarin karaktervolle appartementen zijn ondergebracht. Met creativiteit, een  open geest en een gezonde portie lef is veel mogelijk. Dat zetten de deelnemende renovaties dit jaar meer dan ooit in de verf.

Verbouwers met een hart voor architectuur hoeven dus niets te missen. Want als jullie niet naar de renovaties kunnen komen, dan komen de renovaties digitaal tot bij jullie. 

Atelier Janda Vanderghote – Foto: Alexander Meeus
Atelier Janda Vanderghote – Foto: Alexander Meeus

Praktisch 

Deelnemende projecten: zie www.renovatiedag.be
Duur: 15 april t.e.m. 26 april 2020
Een gratis editie voor iedereen.
Een initiatief van Ik ga Bouwen & Renoveren en Zoekeenarchitect.be

Verbouwers met een hart voor architectuur hoeven dus niets te missen. Want als jullie niet naar de renovaties kunnen komen, dan komen de renovaties digitaal tot bij jullie. Benieuwd? Bekijk vanaf 15 april alle renovaties op www.renovatiedag.be
De Renovatiedag is een initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en Ik ga Bouwen. De openhuizendag vond normaal plaats op zondag 26 april 2020. Maar dit jaar wordt het event uitzonderlijk omgebouwd tot een digitale “blijf-in-uw-kot” editie.