Open Wervendag: maak kennis met het veelzijdig werk van een dynamische sector

Gepubliceerd op 07 Mei 2019

Zondag 19 mei is het zo ver: dan vindt de dertiende editie van de Open Wervendag plaats. Meer dan ooit toont de bouwsector haar enorme veelzijdigheid tijdens deze dag. Van grootschalige infrastructuurprojecten, zoals de werken aan de Oosterweel, de aanleg van een fietsostrade, de bouw van een reuzewaterbassin, tot de bouw van duurzame, energieneutrale woningen, scholen, hogescholen, universiteiten, zwembaden, ziekenhuizen en nog veel meer.

 

Heel uiteenlopende bouwprojecten

Open Wervendag is ook dit jaar een absolute must voor iedereen die wil zien hoe opmerkelijke woon-, leef- en werkprojecten worden gemaakt. De bouw is immers een sector in volle verandering, onder meer door de stevig oprukkende digitalisering en de klemtoon die de sector meer dan ooit legt op energie- en dus milieuvriendelijke oplossingen. Daardoor is de bouw ook een aantrekkelijke werkgever voor jong en minder jong. Bovendien krijgt u op Open Wervendag niet alleen de nodige uitleg bij de meest uiteenlopende projecten, maar is er ook omkadering voorzien voor de allerjongsten en ook voor alle andere bezoekers. Noteer alvast zondag 19 mei van 10 tot 17 uur in uw agenda. Werven en projecten kan u overal in België bezoeken. Alle informatie vindt op www.openwervendag.be.

Verwacht het onverwachte

Open Wervendag, dat is vooral kijken naar de evolutie van allerlei bouwprojecten, van klein naar gigantisch groot. Zo kan u van dichtbij kennis maken met een aantal grootschalige projecten, zoals de nieuwe hoofdzetel van De Persgroep en Medialaan in het NewsCity-gebouw in Antwerpen, de start van de werken aan de Oosterweelverbinding, de zeer grondige renovatie van Gare Maritime in Brussel of de heropbouw van het Belgisch paviljoen dat gebruikt werd tijdens de Wereldtentoonstelling 2015 in Milaan. Daarnaast is het natuurlijk ook huizen (of huizen in aanbouw) kijken geblazen. U zal vooral merken dat woningen vandaag de dag zeer energievriendelijk zijn: van bijna-energieneutraal tot volledig energieneutraal. En dat alles gebouwd volgens de regels van de kunst en van traditioneel tot zeer modern. Open Wervendag zal u blijven verbazen, van werf tot werf. Afspraak op zondag 19 mei?