Verlijmen binnenmuursteen

Kostenoptimaal bouwen

27/02/2015

Batibouw 2015 staat in het teken van kostenoptimaal bouwen. Hoe haalt u het maximum uit uw bouwbudget? Door voor elke investering kosten en baten zorgvuldig tegen elkaar af te wegen en altijd de meest optimale keuze te maken. Vandaar de term.

Kostenbewust van A tot Z

De Duurzame Wijk van Wienerberger maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte zonder te raken aan de privacy. Hoe minder dure bouwgrond moet worden ingenomen voor een aangename woning op maat van het gezin, hoe prettiger het prijskaartje.

De Duurzame Wijk bestaat uit 7 slim ontworpen en compacte woningen waarin elke vierkante meter optimaal wordt benut, maar die voldoende flexibel zijn om later een extra kamer te creëren als de gezinstoestand daarom vraagt. Dankzij het uitgekiende ontwerp en de compactheid blijft de bouwprijs onder controle, want elke kubieke meter kost geld.

De woningen en carports worden in een keer gerealiseerd. Dat vergemakkelijkt de werforganisatie, komt de uitvoeringstermijn ten goede en heeft een positieve impact op de bouwprijs.

De Duurzame Wijk wordt opgetrokken met keramische materialen en volgens de gekende Belgische bouwtraditie. Er zijn geen dure experts of uitvoeringsmethodes nodig. Ook wordt er niet geëxperimenteerd met nieuwe toepassingen die technisch en financieel wel eens onvoorziene gevolgen zouden kunnen hebben.

Op termijn alleen maar meer winst

Naast de eigenlijke bouwprijs is de terugverdientijd een belangrijk gegeven voor wie kostenoptimaal wil bouwen. De woningen in De Duurzame Wijk zijn uitstekend geïsoleerd en luchtdicht. Omdat de focus op de bouwschil ligt, zijn er geen dure technieken nodig die achteraf onderhoud en regeling blijven vergen. Dankzij een rationeel gekozen ventilatie- en verwarmingssysteem bieden de woningen een hoog wooncomfort in ruil voor een minimaal energieverbruik. Dat garandeert een levenslange return in de vorm van een lage energiefactuur.

Het gebruik van duurzame keramische dak- en gevelmaterialen levert onderhoudsvriendelijke woningen met een lange levensduur op. Ook dat betekent een mooie besparing op termijn. Bovendien blijft de verkoopwaarde intact. Hetzelfde geldt voor de zorgvuldig afgewogen investeringen in zuinig waterverbruik.

Een laatste element dat dikwijls niet mee in acht wordt genomen, is de inplanting. De Duurzame Wijk grenst aan het centrum van Waregem, zodat alle faciliteiten binnen loop- of fietsbereik zijn. Bovendien liggen er vlakbij de Duurzame Wijk een halte van het openbaar vervoer en scholen. Die uitstekende inplanting en vlotte mobiliteit renderen niet alleen financieel (minder verplaatsingen, eventueel geen tweede auto nodig), maar verhogen ook het leefcomfort.

Wat dat concreet inhoudt, kunt u vandaag al ontdekken in De Duurzame Wijk te Waregem. Dit project verkent hoe wij in de toekomst betaalbaar kunnen wonen zonder in te boeten aan comfort, esthetische keuzevrijheid en woonplezier. Kostenoptimaal bouwen en wonen loopt als een rode draad door het initiatief en reikt veel verder dan alleen de bouwkosten.

 

Verlijmen binnenmuursteen
Verlijmen binnenmuurstenen
Onderdak geplaatst
Plaatsing keramische leien Bellus
Verlijmen gevelstenen
In samenwerking met Wienerberger NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.