Kamerhoge voordeuren met moderne en stijlvolle look

Gepubliceerd op

Wie in een moderne nieuwbouw binnenstapt komt veelal meteen terecht in een open, goed verlichte en transparante ruimte. Het design van kamerhoge voordeuren, die een hoogte tot 3 meter kunnen bereiken, speelt in op deze trend én draagt bij aan een moderne look. Bij heel wat bouwheren is de vraag naar een dergelijk type deuren dan ook steeds groter. Met de nieuwe ThermoSafe en ThermoCarbon deuren beantwoordt Hörmann perfect aan hun vraag.

Hörmann verliest het esthetisch aspect nooit uit het oog. Het vleugeloverdekkende deurblad van de deuren zorgt voor een stijlvol, strak en egaal effect. In tegenstelling tot vele klassieke deuren zorgt het vleugelprofiel dus niet voor een minder fraai ogend effect.

De voordeuren zijn in complete harmonie met de bestaande binnendeuren. Aan de buitenkant zorgen de strakke lijnen van de deuren voor een groter ruimtegevoel. Designs met 3D-effect verlenen het geheel een extra moderne touch.

Dit gevoel wordt zowel aan de binnen-als buitenkant duidelijk nog versterkt bij kamerhoge voordeuren. De Hörmann aluminium voordeuren zijn nu beschikbaar met hoogtes tot 2,5 of zelfs 3 meter.

Uiteraard is bij een voordeur niet alleen het uitzicht van belang, maar ook de performantie op het vlak van veiligheid en energiewaarden. ThermoSafe en ThermoCarbon voordeuren halen uitstekende thermische isolatiewaarden. 

Ook op het gebied van de veiligheid verlegt Hörmann grenzen. In hoogwaardige gebouwen wordt het gebruik van materiaal met veiligheidsklasse (RC) aangeraden. Hörmann deuren kunnen echter veel hogere waarden bereiken. Het ThermoSafe model kan tot weerstandsklasse RC 3 worden uitgerust, de ThermoCarbon deur zelfs tot klasse RC 4. Dit betekent concreet dat de deur kan weerstaan aan inbraakpogingen tot tien minuten van ervaren criminelen met zwaar materiaal, zoals bijvoorbeeld een drilboor.