Renovatiedag op 6 juni 2021: bezoek gratis de knapste renovaties op locatie én online

Gepubliceerd op 06 Juni 2021

Blokkeer alvast zondag 6 juni in je agenda, want dan is het Renovatiedag. Het concept is gekend: architecten in Vlaanderen en Brussel zwaaien de deuren van hun meest ambitieuze renovaties open. Daarnaast zijn tal van projecten virtueel te beleven. Ontdek alle 50 deelnemende renovaties op renovatiedag.be en registreer je gratis. Mis het niet!

Inspiratie voor jouw renovatie

Zin om verrassende renovaties te spotten en de architecten te ontmoeten? Het kan tijdens Renovatiedag, een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Ik ga Bouwen. Maar liefst 50 architecten pakken uit met een knappe renovatie. Dit is jouw kans om te proeven van toonaangevende architectuur en te praten met de mensen achter de renovatie!
Registreer je gratis

Projectbezoeken op locatie en online

Ga je graag op pad, of beleef je de Renovatiedag liever vanuit je luie zetel? Jij kiest! Maar waarom zou je niet voor beide gaan? Zo kun je nu al projecten digitaal bezoeken via de website tot en met 6 juni. Op 6 juni bekijk je dan projecten on the spot tijdens de openhuizendag.

De Renovatiedag praktisch 

Een inspirerende virtuele ontdekkingstocht

Een aantal projecten zijn exclusief digitaal te bezoeken. Via vooraf opgenomen videorondleidingen en fotoreportages ontdek je tal van prachtige renovaties vanuit je zetel. Beluister inspirerende podcasts over de visie van de ontwerper en beleef de architecturale ingrepen dankzij verhelderende video's en foto's. Sommige architecten bieden bovendien de mogelijkheid aan om 'live' vragen te stellen over het project via een videocall na afspraak.

On the spot: openhuizendag op zondag 6 juni

Je kan je digitale ontdekkingstocht afsluiten met een ontmoetingsmoment op zondag 6 juni, een aanrader! Verschillende projecten openen de deuren. Je krijgt er uit de eerste hand het renovatieverhaal te horen van de architect en de bewoners. Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap. Uiteraard verlopen alle bezoeken op locatie volgens de geldende coronamaatregelen in juni.

Uiteenlopende inspirerende renovatieprojecten

De Renovatiedag heeft een breed scala aan stijlen in petto: van authentieke rijwoningen over architecturale villa’s tot strakke lofts. Maar ook alles daartussenin of daarbuiten. Denk maar aan een koetshuis dat een tweede leven kreeg als eengezinswoning. Of een 'tiny house' met een maximum aan woonkwaliteit binnen een bouwdiepte van slechts drie meter. Met creativiteit, een open geest en een gezonde portie lef is veel mogelijk. Benieuwd? Ontdek de deelnemende projecten, kies je favorieten en registreer je voor een bezoek.

Tot dan!

Tip: elke dag een versie portie inspiratie voor jouw verbouwing? Volg de Renovatiedag ook op Instagram en Facebook.

De Renovatiedag is een initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en Ik ga Bouwen.