Bezoek 'Wonen' in Mechelen voor (ver)bouwinspiratie

Gepubliceerd op 18 December 2019

Van 25 januari tot 2 februari 2020 kan je terecht in de Nekkerhal in Mechelen voor de nieuwste editie van 'Wonen'. Je kunt er op zoek gaan naar ideeën om te (ver)bouwen, te renoveren of om je woning opnieuw in te richten. Wil je graag je interieur opfrissen of je huis uitbreiden? Ben je gek op hout en natuurlijke materialen? Je ontdekt er de laatste trends, de nieuwste technieken en krijgt er professioneel bouwadvies.

Op 'Wonen' kan je je 9 dagen lang bij meer dan 200 exposanten laten verleiden door slimme domotica, trendy keukens en badkamers, energiezuinige bouwprocédés, nieuwe bouwmaterialen, stemmige verlichting, uitgebreide interieurcollecties … en tegelijk persoonlijk advies krijgen.  

Je vindt op Wonen niet alleen alle bouwmaterialen, -producten en -technieken, maar ook de vakmensen en specialisten die ze kunnen installeren. Van bakstenen, hout, parket tot trappen, badkamers, keukens over verwarming en elektrische installaties ...

Na je bezoek ga je steevast naar huis met tonnen inspiratie en tips om meteen in de praktijk om te zetten. Een volledige exposantenlijst vind je op www.wonen.eu.  

Gratis professioneel (ver)bouwadvies en infosessies

Op zoek naar professioneel en persoonlijk (ver)bouwadvies? Wonen helpt je hierbij, want bouwen of verbouwen is complex. De wetgeving verandert, energienormen verstrengen, technieken en materialen worden steeds performanter … Specialisten staan klaar om je gratis wegwijs te maken.  

Voor al je vragen kan je via de website een afspraak maken met de specialist van je keuze, die je 20 minuten lang gratis persoonlijk advies geeft óf je kan op de beurs een van de vele infosessies volgen. Inschrijven kan vanaf begin december via www.wonen.eu.  

Extra : zondag 9 februari: de Open Houtbouwdag 

Een week na Wonen vindt de Open Houtbouwdag plaats. Op zondag 9 februari kan je op diverse plaatsen in Vlaanderen, woningen en/of werven gratis gaan bekijken van bouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in houtskeletbouw en houtmassiefbouw, CLT houtbouw, ... Je wordt er verwelkomd door professionelen en kan er terecht met al je vragen over bouwen met hout. 

Ontdek hier later de lijst met de te bezoeken woningen en werven. Je kan je dan vooraf inschrijven via www.wonen.eu

Nocturne op vrijdag 31 januari

Op vrijdagavond 31 januari blijft Wonen langer open. Die avond kan je je tot 22 uur tijdens de Nocturne op een gezellige manier laten onderdompelen in de sfeer van de beurs. 

Praktische informatie  

Waar en wanneer:  

Nekkerhal – Brussels North, Plattebeekstraat 1, 2800 Mechelen 
Van zaterdag 25 januari tot en met zondag 2 februari 2020

Openingsuren: 

Week: 13u00 – 18u00  
Weekend: 11u00 – 18u00  (met gratis kinderopvang in het weekend voor kinderen tussen 4 & 10 jaar, maximum 3 uur) 
Nocturne op vrijdag 1 februari van 13u00 – 22u00 

Toegangsprijs:  

Volwassenen: €5 in VVK online of €10, gratis ticket wonen via bouwinfo.be
Kinderen tot en met 16 jaar: gratis (indien vergezeld door een volwassene)

Gratis kinderopvang tijdens het weekend voor kinderen van 4 t.e.m. 10 jaar (max. 3 uur).
Huisdieren niet toegelaten, met uitzondering van assistentiehonden.