Bouwen of renoveren blijft de beste investering ...

Gepubliceerd op
Huis in stellingen, bekleed met sto gevelsysteem
Huis in stellingen, bekleed met sto gevelsysteem

Zolang de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengen en de rente op hypothecaire leningen op een historisch laag peil blijft, kan je met het (weinige of vele) geld waarover je beschikt echt niets beter doen dan te investeren in het bouwen - of kopen en renoveren - van een woning. Talrijke studies wijzen uit dat een eigen huis de beste belegging is, in goede en kwade dagen. Dus: wil je een woning kopen, bouwen of verbouwen?

Wil je graag je interieur verfrissen of je huis uitbreiden? Een nieuwe keuken of badkamer kopen? Je dak of spouwmuur laten isoleren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan bouw & reno, van zaterdag 10 tot en met zondag 18 januari in Antwerp Expo. Op die populaire en gezellige beurs vind je negen dagen aan een stuk alle mogelijke nuttige tips en advies, adressen en ideeën voor een geslaagd bouw- of verbouwproject.

... zeker als je gratis professioneel bouw- en renovatieadvies krijgt

Iedereen met bouw- of renovatieplannen heeft heel wat vragen en is op zoek naar duidelijke, objectieve en professionele antwoorden daarop. Die krijg je tijdens bouw & reno onder meer van Bouwunie, de Stad Antwerpen, Eurodal, BTA (Bedrijfsgroep Tuinaannemers Antwerpen), Elektro Helsen en Bavaco Projects. En dat advies zal vele bezoekers zeker goed van pas komen. Want er komen steeds meer regeltjes, normen en verplichtingen bij. Goed advies is dan ook bijzonder welkom. Je kan vandaag echt niet meer beginnen bouwen of renoveren zonder je terdege voor te bereiden en de nodige informatie in te winnen. 

 • Op zoek naar een aannemer?
  Bouwunie zorgt ervoor dat op haar stand vakmensen uit alle sectoren aanwezig zijn, om professionele, objectieve informatie te geven. Bij het uitvoeren van eender welk project zijn er immers tal van praktische zaken, soms details maar ook belangrijke items, waar je rekening moet mee houden. Bijvoorbeeld met de keuze van de juiste materialen of toepassingen. Als je hier niet in thuis bent, kan je zelf op zoek gaan, maar dreig je verloren te lopen in het enorme aanbod. Bovendien zijn er telkens weer nieuwigheden die je als buitenstaander maar moeilijk op hun juiste waarde kan beoordelen. Beroep doen op het advies van een vakman is dan ook de beste manier om snel en goed geïnformeerd te zijn.
 • Stad Antwerpen informeert en helpt gezinnen met bouwplannen
  Wie in Antwerpen wil bouwen, verbouwen of energie wil besparen, krijgt hierover tijdens bouw & reno het nodige advies. De stedelijke woonkantoren en het EcoHuis werken samen om de Antwerpenaar te helpen bij zijn of haar woonproject. Veel gezinnen willen immers zelf de handen uit de mouwen steken bij hun verbouwing. De grote uitdaging is: betaalbare oplossingen vinden voor duurzaam en energiezuinig verbouwen. De adviseurs van de stad Antwerpen staan klaar om de bewoners hierbij te begeleiden.
  Naast dit (ver)bouwadvies voor kopers, eigenaars en (ver)huurders krijgen Antwerpenaars ook hulp bij premieaanvragen.
 • Advies over tuinarchitectuur en tuinverhardingen
  Waarom een tuinarchitect contacteren? En wanneer doe je dat best? Welke meerwaarde kan die bieden ten opzichte van een gewone architect? Welk groen past best in jouw omgeving? Welk type verharding kiezen voor opritten, paden, carports en terrassen?
  Hoeveel kost dat eigenlijk, een tuinarchitect? Op deze en vele andere vragen over tuinarchitectuur en tuinverhardingen krijg je een antwoord van de vakmensen van Eurodal.
 • Advies over tuinaannemers en tuinaanleg
  Wanneer is het de beste periode om je tuin te laten (her)aanleggen? Kan je in de wintermaanden eigenlijk iets (laten) doen in je tuin? Een mooie tuin heeft enkele basiselementen zoals hagen, paadjes en waterpartijen. Ze bepalen de sfeer van je tuin. Maar waar kunnen die best komen?
  Voor advies over de aanleg en het onderhoud van je tuin kan je tijdens bouw & reno terecht bij BTA, de Bedrijfsgroep Tuinaannemers Antwerpen.
 • Advies over elektriciteit, verlichting en domotica
  Hoeveel duurder is een domoticasysteem dan een klassieke elektrische installatie?Kan je daarmee echt energie besparen? En is zo’n installatie makkelijk te bedienen met een smartphone? Wat zijn de mogelijkheden van muziekdistributie? Welk type verlichting is het beste voor de keuken en welk voor de living?
  Met al je vragen over elektriciteit, verlichting, domotica, audio- en videofonie en dergelijke meer kan je terecht bij Elektro Helsen.
 • Advies over verwarming, warmtepompen, airco, duurzame energie ...
  Wat is voor jouw woning het beste verwarmingssyteem? Welke types condensatieketels bestaan er? Is een warmtepomp echt een goede keuze en blijven zonnepanelen de moeite waard? Moet je bij nieuwbouw én renovatie verplicht een ventilatiesysteem installeren?
  Advies over sanitair, verwarming, ventilatie, badkamerrenovatie enzovoort, krijg je tijdens bouw & reno op de stand van Bavaco Projects.

Graag op voorhand inschrijven voor advies!
Om tijdens je bezoek aan bouw & reno gebruik te kunnen maken van het gratis en professioneel advies moet je wel op voorhand een afspraak vastleggen via de website vwww.bouwreno.be
Heb je een afspraak gemaakt? Kom dan stipt op het afgesproken uur, anders vervalt je beurt. Het advies duurt 20 minuten.