HOUT & HABITAT viert houten jubileum!

Gepubliceerd op 23 Oktober 2015
Hout & Habitat
Hout & Habitat

Hout & Habitat is al aan de vijfde editie toe en viert dus zijn … houten jubileum! Na vier succesrijke jaren met telkens meer bezoekers (vorig jaar ruim 14.000!) gaat Hout & Habitat door op zijn elan. Het gratis houtadvies en de houtinfosessies zullen weer veel houtliefhebbers aanspreken, Hout outdoor in hal 1 blijft een belangrijke trekpleister en verschillende tuinaannemers- en architecten krijgen ook dit jaar de kans om de bezoekers te verleiden. Nieuw zijn de stand ‘Handmade in Belgium’ en een knap Interieurproject.

Een must voor wie wil bouwen met hout

De interesse voor houtbouw neemt jaar na jaar toe. Met een 20-tal houtskelet- en houtmassiefbouwbedrijven, waaronder alle grote namen uit de sector, is een bezoek aan Hout & Habitat een absolute must voor wie eraan denkt een houten woning (of een carport, een poolhouse …) te laten bouwen. Houtbouw is zonder meer de beste keuze in deze tijden van steeds strengere energienormen.

Alle houttoepassingen voor in en om de woning op één plaats

Op Hout & Habitat vind je naast houtbouwbedrijven uiteraard nog talrijke andere toepassingen van hout: binnenschrijnwerk, parket, gevel-, plafond- en wandbekleding, trappen, ramen en deuren, poorten, shutters, meubels, decoratie, design, sauna’s, producten voor houtbescherming, een selectie van de betere pelletkachels, verrassende en innovatieve producten ... En wat is er praktischer dan al die diverse toepassingen van hout samen te kunnen vinden op één plaats waar je meteen met je vragen terechtkan bij de exposanten?

Gratis houtadvies en houtinfosessies

Niet alleen de exposanten kunnen een antwoord geven op eventuele vragen. Tijdens Hout & Habitat kan iedereen die dat wenst, op de adviesstand, gratis, persoonlijk, professioneel advies krijgen – 30 minuten per persoon – van de beste houtkenners van het land: de specialisten van de ‘Houtkolom’ geassisteerd door Bouwunie - Schrijnwerkers & interieurbouwers en Houtunie.

Via www.houtenhabitat.be kun je daarvoor een afspraak maken.

De adviesstand vind je centraal in hal 2. De ‘Houtkolom’ organiseert tijdens de beurs ook vier gratis infosessies over hout en houttoepassingen. Ook die vinden plaats op de adviesstand. Geïnteresseerden kunnen zich via info@houtenhabitat.be inschrijven voor één of meer van de volgende infosessies:

  • zaterdag 21/11 om 11 uur: Waarom kiezen voor een terras in hout?
  • zaterdag 21/11 om 14 uur: Houten gevelbekleding: mooi en tijdloos.
  • zondag 22/11 om 11 uur: De vele voordelen van houten buitenschrijnwerk.
  • zondag 22/11 om 14 uur: Houten vloeren passen overal in je woning.

Nieuw: gratis magazine Hout & Huis op de adviesstand

Alle bezoekers van HOUT & HABITAT die even langs de adviesstand komen, kunnen daar gratis een exemplaar krijgen van Hout & Huis (zolang de voorraad strekt). Een nieuw en verleidelijk magazine van 40 pagina’s vol interessante artikels over onder meer houtbouw, gevelbekleding, buitenschrijnwerk …

Nieuw: Interieurproject

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van de beurs, wordt een deel van hal 3 voorbehouden voor een speciaal interieurproject. Deze zone, van ruim 600 m2 zal mooi en warm aangekleed en afgewerkt worden om er een cosy geheel van te maken.

Nieuw: stand Handmade in Belgium

De authentieke houtambachten hebben steeds een bijzondere plaats gekregen op Hout & Habitat. De demonstraties van houtsnijders, houtdraaiers en marqueteurs zijn uitgegroeid tot één van de trekpleisters van de beurs. Uiteraard zullen die er ook dit jaar weer zijn, maar daarnaast zet de beurs nog andere vakmensen in de schijnwerpers. Enkele standhouders die over het authenticiteitslabel Handmade in Belgium beschikken zullen samen een zone in hal 3 bemannen. Het Handmade in Belgium-label (van Unizo) biedt een garantie op de authenticiteit van het maakproces en dus ook van de kwaliteit van het ambachtelijk product.

Uitreiking vierde Houten Kop

Op de tweede dag van HOUT & HABITAT (vrijdag 20 november dus) wordt voor de vierde keer de ‘Houten Kop’ uitgereikt. Deze award gaat naar een houtprofessional die zich het voorbije jaar liet opmerken met een innovatief product, een vernieuwende techniek, een originele toepassing of een inspirerende houtrealisatie. Benieuwd wie met de Houten Kop naar huis mag? Kom dan op 20 november naar Hout & Habitat voor de officiële prijsuitreiking. (Let wel, de drink is alleen voor genodigden.) De Houten Kop is ook dit jaar een exclusief ontwerp van de firma Alinhout (www.alinhout.be).

Hout & Habitat: veel meer dan een beurs

Hout & Habitat is veel meer dan zomaar een beurs. Het is een podium voor de hele hout- en interieursector en een ontmoetingsplaats voor alle liefhebbers van hout. Want geen enkel materiaal past beter in de huidige tijdsgeest, waar eerlijke, natuurlijke, duurzame, ecologisch verantwoorde en technologisch interessante materialen aan belang winnen. Want geef toe: wat is er mooier en warmer dan een echte houten vloer? Waar voelt het aangenamer dan in een houten huis? En welk materiaal past beter in een tuin dan hout?
Heb jij ook een hart voor hout? Dan zien we elkaar ongetwijfeld tussen 19 en 22 november in Antwerp Expo tijdens Hout & Habitat.

Hout & Habitat: praktisch

Data: van donderdag 19 november tot en met zondag 22 november 2015 Plaats: Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen Openingsuren: do + vr: 14 tot 21 uur – zat + zon: 10 tot 18 uur Info : info@houtenhabitat.be – www.houtenhabitat.be – +32 (0)9 241 92 11 Toegangsprijs: 8 euro (uw online ticket met korting à 6 euro via www.houtenhabitat.be) – kinderen < 16j gratis