Bouwbeurs Roeselare: de gids voor (ver)bouwers die zich willen informeren

Gepubliceerd op 01 Januari 2020

Kandidaat-bouwer of verbouwer? Rep je dan tijdens het weekend van zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 februari 2020 of tijdens het daaropvolgend weekend vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 naar Expo Roeselare. Ontdek er de nieuwste materialen en technieken. Vind er de juiste bouwprofessional en laat je informeren tijdens korte en krachtige infosessies. Of boek dit jaar een individuele afspraak in het adviespaleis.

De grootste bouwbeurs van West-Vlaanderen vind je in Roeselare. Niet geheel toevallig want de bouwsector piekt er als nooit tevoren. Ook dit jaar had de organisatie geen moeite om de 10.000 m² in te vullen met 195 exposanten. Wie op zoek is naar concrete oplossingen, bouw- en afwerkingsmaterialen vindt er een immens aanbod. Uniek aan een lokale bouwbeurs is het persoonlijk contact met de bouwprofessional. Op de beursvloer ontmoet je de man of vrouw die straks de bouwwerken mee zal uitvoeren of minstens zal opvolgen.

Openingsuren en online tickets

‘Elk jaar beter’. Dat is het motto van de beursorganisatoren. Op vraag van de bezoekers worden de bezoekuren op zondagen verruimd. Ann Vanryckeghem (directeur Bouwbeurs): “De zondag is traditioneel de dag waarop veel gezinnen zich kunnen vrijmaken. Dat zijn onze topdagen, met rond 15 uur overvolle gangen. Om de bezoeken meer te kunnen spreiden openen we op zondag reeds om 10 uur.”

Om wachtrijen te vermijden bij de start van de beursdagen zullen vanaf dit jaar ook online toegangstickets kunnen gekocht worden. Die zijn zelfs één euro goedkoper dan aan het loket.

 

Tips tijdens korte infosessies

Peter Vermeulen, bekend van de tv-programma’s ‘Red mijn huis’ en ‘TV Makelaar’, bijt de spits af op zondag 9 februari. In 60 minuten geeft hij tips en tricks voor een geslaagde renovatie. Op maandag 10 februari vertelt KBC waarom een schenking bouwdromen sneller kan realiseren. En op zaterdagnamiddag 15 februari vindt opnieuw de Tendens Wonen Infosessie plaats. Een panel leidt kandidaat-bouwers en verbouwers gezwind doorheen bouwweetjes. De infosessies zijn gratis. Inschrijven is echter noodzakelijk. 

Adviespaleis op laatste zondag

Kandidaat-bouwers hebben vaak nog nood aan een persoonlijk gesprek. Net daarom organiseert de Bouwbeurs voor het eerst individuele contacten met bouwspecialisten. Bezoekers kunnen een tijdslot van 20 minuten reserveren met een architect, notaris, bankier of energiespecialist. “We organiseren dit op vraag van de bezoekers. Als het initiatief een succes blijkt zal het de volgende jaren uitgebreid worden naar andere dagen”, aldus Ann Vanryckeghem.

Jobdag Accent Construct

De bouwsector zet alle middelen in om werkkrachten te vinden. Tijdens de beurs organiseert Accent Construct een open jobdag in de inkomhal van de bouwbeurs. Werkzoekenden kunnen live solliciteren in het pop-up uitzendkantoor van Accent Construct.

Alle leeftijden welkom!

Op maandag 10 februari kunnen 60-plussers, op vertoon van hun identiteitskaart, de beurs gratis bezoeken. Wist je trouwens dat 50 % van de 50-plussers in de loop van de komende jaren wil verbouwen? En dat 15 % van hen nog wil bouwen?

Ook de kinderen (3 tot 12 jaar) kunnen zich als Bob de Bouwer volledig uitleven met legoblokken. De jury kiest elke dag in iedere categorie de drie beste bouwers uit.

Praktisch

Toegangsprijs: volwassenen 7 euro; kinderen tot 12 jaar gratis. Tickets aan de ingang te verkrijgen en dit jaar ook online via de website (met 1 euro korting). Gratis parking: Expo Roeselare en REO Veiling.

www.bouwbeursroeselare.be