‘Start to renovate’ met Kanaal2020!

Gepubliceerd op 11 February 2015
Start to renovate
Start to renovate
Start to renovate : kanaal 2020
Start to renovate : kanaal 2020

Al sinds 2010 stimuleert de website www.renovatie2020.be de Vlaamse verbouwer om ‘in 4 stappen naar een energiezuinige woning’ te gaan. Mét succes. Inmiddels surften al meer dan 600.000 unieke bezoekers naar de Nederlandstalige site en ziet het bestaande Vlaamse woningpark er al heel wat energiezuiniger uit dan 5 jaar geleden. Toch is er nog veel werk aan de winkel.

Om nog meer (kandidaat-)verbouwers het belang van dakisolatie, van hoogrendementsglas en -ramen, van zuinige verwarming en van muurisolatie te doen inzien, stelt renovatie2020 vanaf Batibouw 2015 een nieuw filmplatform voor: Kanaal2020.

www.renovatie2020.be

Met het Energierenovatieprogramma 2020 stelde de Vlaamse overheid zich tot doel om alle energieverslindende woningen te bannen door te focussen op vier actiepunten: alle daken en/of zoldervloeren degelijk isoleren, alle enkele beglazing vervangen door hoogrendementsglas – d.i. glas dat nog 3 x beter isoleert dan ‘gewoon’ dubbel glas –, alle verouderde of elektrische verwarmingsinstallaties vervangen, en buitenmuren isoleren.

Het zijn dan ook precies deze 4 energiezuinige renovatiemaatregelen waar de website www.renovatie2020.be de Vlaamse verbouwer sinds 2010 doorheen gidst.

Wie op www.renovatie2020.be één (of méér) van de volgende stappen aanklikt

  1. ik wil mijn dak of zolder isoleren
  2. ik wil mijn glas/raam vervangen,
  3. ik wil mijn verwarmingsketel vervangen
  4. ik wil mijn buitenmuur isoleren

krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn.

Daarnaast worden op www.renovatie2020.be tal van renovatiereferenties getoond en kan de surfer getuigenissen lezen van verbouwers die de energiebesparende stap in kwestie reeds hebben gezet.

Start to renovate!

Surfen naar www.renovatie2020.be is de manier bij uitstek om uw energieverbruik en CO2-uitstoot te verminderen, uw wooncomfort te verhogen en het energieprestatiecertificaat - en dus de waarde - van uw woning te verbeteren. Conform het Trias Energeticas-principe is de energievraag beperken overigens het eerste wat iedere verbouwer moet doen. Pas in een later stadium – als er meer tijd of meer budget is – kan hij dan hernieuwbare energiebronnen inzetten of bijvoorbeeld de badkamer of de keuken inrichten. Niet alles hoeft dus in één keer te gebeuren. Er gewoon aan beginnen, is de boodschap van Batibouw 2015 en van renovatie2020, zeker nu er nog steeds heel wat premies zijn.

Om die ‘Start to renovate’-boodschap op Batibouw nog wijder te communiceren, om nog meer mensen te overtuigen van het belang van energiezuinig renoveren, en om de drempel naar het zetten van één of meer renovatie2020-stappen nog lager te maken, lanceert renovatie2020.be tijdens Batibouw een ludiek filmplatform: Kanaal2020.

Kanaal2020

Kanaal2020 zal als aparte filmpagina onder de website www.renovatie2020.be worden ondergebracht (klik hiervoor op het tv-icoontje op de homepage), maar zal ook bereikbaar zijn via het webadres www.kanaal2020.be.

In een eerste fase (vanaf Batibouw 2015) zullen op Kanaal2020 vier ludieke filmpjes (één over dakisolatie, één over hoogrendementsglas en -ramen, één over zuinige verwarmingsketels en één over muurisolatie) gepost worden, om zo verbouwers op een grappige en laagdrempelige manier het belang van deze vier renovatie2020-stappen te laten inzien.

Diezelfde filmpjes zullen ook gepost en gepromoot worden via de Facebookpagina van Renovatie2020, de websites van de Renovatie2020-partners… Daarnaast hoopt het platform Renovatie2020 dat de filmpjes ook via een spontane virale ‘share’-reflex een ruim publiek bereiken.  

De bedoeling is om daarna Kanaal2020 verder uit te breiden met meer informatieve en instruerende filmpjes. Maar ‘first things first’. ‘Start to renovate’. En start met de 4 renovatie2020-stappen.

Om nog meer (kandidaat-)verbouwers het belang van dakisolatie, van hoogrendementsglas en -ramen, van zuinige verwarming en van muurisolatie te doen inzien, stelt renovatie2020 vanaf Batibouw 2015 een nieuw filmplatform voor: Kanaal2020.

 

www.renovatie2020.be werd gerealiseerd i.s.m. Recticel Insulation, Isover, Wienerberger, Viessmann, Deceuninck en Saint-Gobain Glass.