Dit zijn de highlights tijdens Batibouw 2019

Gepubliceerd op 31 January 2019

De verschillende projecten die tijdens Batibouw plaatsvinden, schijnen telkens een licht op een ander aspect van bouwen en verbouwen. Sommige zijn nieuw, andere maken een comeback.  

Innovation House – nieuw op Batibouw 2019

Batibouworganiseert in samenwerking met de redactie van Ik ga Bouwen voor het eerst het Innovation House: een initiatief om nieuwigheden van exposanten extra in de verf te zetten.  Het gaat om een grote en centrale innovatiestand waar maximaal 25 producten worden tentoongesteld: de meest relevante innovaties van de beurs, gekozen door een onafhankelijke jury van bouwprofessionals. Uit die 25 producten maakt de jury een shortlist van vijf innovaties voor de Belgian Building Awards. Uiteindelijk wordt één innovatie beloond met de Product Innovation Award. Bezoek het Innovation House in Paleis 5, stand 201. Meer informatie op www.belgianbuildingawards.be.

Skills demo’s – nieuw op Batibouw 2019

Gedurende de hele beurs zullen in de Astridhal toekomstige professionals uit de bouwsector demonstraties geven uit hun vakgebied, waarbij de bezoeker een handje kan toesteken. Verwacht je aan handige sessies van vaklui over sanitair en verwarming, koudetechnieken, lassen, elektriciteit, automatisering, schilderwerken, houtbewerkingen timmerwerk, dekking in leisteen enzovoort. Deze demo’s organiseert BATIBOUW in samenwerking met de school ‘Art & Metiers’ en WorldSkills Belgium, beiden sleutelspelers in het promoten en opwaarderen van manuele, technische en technologische beroepen.

Start-up Corner – nieuw op Batibouw 2019

Batibouw is een onmisbaar platform voor grote en minder grote spelers in de bouw- en renovatiesector. Voor het eerst zijn er ook startende en dus minder bekende ondernemingen aanwezig op de beurs, in Paleis 5, stand 605. In de Start-up Corner presenteren start-ups gedurende de hele beurs aan alle bezoekers een innovatief en uniek bouw- of renovatieproduct.

Light Avenue

De succesformule van de Light Avenue, ingericht tussen Paleis 8 en 9 in de Patio, wordt ook in 2019 herhaald. Een aantal nieuwe exposanten vervoegt het wandelpad waar bezoekers ontdekken hoe verlichting bijdraagt tot een warme woning en een gezellig interieur.

Build IT

Op donderdag 21 en vrijdag 22 februari gaat in de Astridhal Build IT voor de twaalfde keer door. Professionals uit de informatie- en communicatietechnologie (hardware en software) kunnen er terecht voor een uniek ICT-evenement. Build IT heeft in 2019, dankzij het thema Smart Building tijdens de beurs, een nóg grotere relevantie: computertechnologie wordt alleen maar belangrijker, ook in de bouw. Op Build IT ontdekken professionals de laatste innovaties voor het tekenen van plannen, boekhouding of stockbeheer.

Walk of Floors

Batibouw staat nog altijd voor beleving – ontdekking met de vijf zintuigen. Daarom kan de bezoeker voor de tweede keer op rij de Walk of Floors vinden in Paleis 6. Verschillende soorten vloeren staan er tentoongesteld en kunnen worden bewandeld of betast.

Walk of Flame

De Walk of Flame viel vorig jaar in goede aarde en is op weg om een nieuwe vaste waarde te worden in paleis 6 van Brussels Expo. Alle aanbieders van haarden en kachels verwelkomen bezoekers in deze verwarmde gang en demonstreren er hun mooiste exemplaren.