Dit zijn de evenementen tijdens Batibouw 2019

Gepubliceerd op 31 January 2019

Batibouw is niet alleen de plek om door de paleizen te kuieren op zoek naar de laatste nieuwtjes voor bouwen en verbouwen. Het is de ideale uitvalsbasis voor interessante evenementen voor verschillende doelgroepen.  

Special Tools – nieuw op batibouw 2019

Paleis 10 maakt de eerste vier dagen van Batibouw, van 21 tot en met 24 februari, plaats voor een nieuwe mini-vakbeurs die gereedschappen in de kijker zet. Batibouw organiseert Special Tools in samenwerking met Imcobel, de Belgische Beroepsvereniging van Invoerders en Fabrieksagenten van Gereedschappen. Dankzij hen zullen professionele en particuliere bezoekers tal van gespecialiseerde tools ontdekken, zoals slijpschijven, schuurbanden, fiberschijven en pneumatisch gereedschap.

Jobday & Jobwall

Rekrutering is van groot belang in de bouwsector. Tijdens de hele beurs staat de Jobwall ten dienste van de bezoekers aan Batibouw, waar vacatures van exposanten worden gepresenteerd via schermen en tablets. De Jobwall gaat voor de tweede keer door, maar wordt in 2019 voor de eerste keer georganiseerd met partner StepStone.

Op dinsdag 26 februari geven Batibouw en StepStone tijdens de Jobday de exclusieve kans aan bezoekers om HR-managers te ontmoeten op de stand van exposanten die vacatures hebben (te vinden via de Jobwall).  

Rik Hülser, Managing Director België van StepStone, voegt hier aan toe: “We zijn trots om te kunnen deelnemen aan dit grootse evenement in België. Dit partership is een toegevoegde waarde voor bedrijven die actief zijn in de dynamische bouwsector. We helpen hen graag met de zoektocht naar de ideale kandidaat."

Belgian Building Awards

Op donderdag 21 februari reikt Batibouw opnieuw de prestigieuze Belgian Building Awards uit. Tijdens een galadiner, met architect Koen Olthuis als keynote speaker, worden de winnaars bekendgemaakt van vijf architectenawards en één innovation award. De Belgian Building Awards prijzen de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven. Batibouw organiseeert dit evenement in samenwerking met redactiebureau Palindroom, de Orde van Architecten, architectura.be en magazine Ik ga Bouwen & Renoveren.

De architectenawards worden uitgereikt in de volgende categorieën:

 • Rookie of the Year – voor jonge architectenbureaus
 • Pioneer Award – voor een architect of organisatie die pionierswerk heeft verricht
 • New way of living – voor een project dat op innovatieve manier inspeelt op nieuwe trends in wonen en leven en zo een antwoord biedt op de vraag naar een efficiënter en duurzamer ruimtegebruik
 • New way of working – voor een project dat op originele wijze invulling geeft aan een kantooromgeving en dat inspeelt op nieuwe evoluties in de organisatie en inrichting van de werkomgeving, met veel aandacht voor het fysieke en mentale welzijn van de werknemers

Aan de exposant met een toonaangevend en vooruitstrevend product wordt de Product Innovation-award uitgereikt, in samenwerking met Ik ga Bouwen & Renoveren. Deze exposant werd gekozen als winnaar uit de 25 tentoongestelde producten in het Innovation House op BATIBOUW. Meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden zijn te vinden op de gloednieuwe website www.belgianbuildingawards.be

Matchmaking event – nieuw op Batibouw 2019

In samenwerking met HUB Brussels, het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, organiseert Batibouw op donderdag 21 en vrijdag 22 februari een gratis matchmaking evenement tussen professionele bezoekers en exposanten op Batibouw. Bedrijven, beslissingnemers en stakeholders kunnen er tijdens speeddatingsessies van 20 minuten potentiële partners ontmoeten met oog op duurzame businessrelaties en ondernemingskansen. De inschrijving en een afspraak maken kan tot ten laatste 14 februari. Inschrijven als investeerder, start-up, KMO, large account of EU-project kan via deze link.

Bouwforum Confederatie Bouw

De verkiezingen van volgend jaar komen dichterbij. Het Bouwforum van de Confederatie Bouw zal dit jaar een debat zijn tussen de voorzitters van de politieke partijen in ons land. Zij zullen zich moeten uitspreken over het eisenpakket van de Confederatie Bouw. Op donderdag 21 februari zal de Confederatie Bouw hun prioriteiten voorleggen aan de voorzitters:

 1. Meer publieke investeringen via de snelle uitvoering van het strategisch investeringspact
 2. De investeringen van gezinnen ondersteunen
 3. De kosten voor bouwbedrijven beheersen
 4. De competitiviteit en concurrentiekracht van de bouwbedrijven versterken
 5. Een performant werkingskader geven aan ondernemingen
 6. De arbeidsmarkt dynamiseren
 7. Veiligheid in de bouw aanmoedigen
 8. De digitalisering van de bouwsector begeleiden

Pure Future – nieuw op Batibouw 2019

Febelux, de beroepsfederatie voor de live communication industry, organiseert tijdens Batibouw een speeddating-evenement voor studenten die op zoek zijn naar een stageplaats en leden van Febelux, die actief zijn in de beurzen-, congres- en eventsector. De aanwezige studenten zullen naast een speeddating met Febelux-leden, ook de kans krijgen om te kijken hoe het er behind the scenes aan toegaat op Batibouw.