Batibouw 2022 gaat live! 3 trending tendensen die je er in de ogen kan kijken

Gepubliceerd op 06 April 2022

Voor het eerst in twee jaar vindt de hoogmis van de baksteen weer plaats: van 21 t.e.m. 29 mei dit jaar gaat in Brussel Batibouw door. Iedereen die gaat (ver)bouwen, kan op de beurs een berg aan informatie vinden. Om het aanbod overzichtelijk te houden, spitte King George voor jou de 3 aanstormende trends van het moment uit. 3 erg uiteenlopende tendensen, maar met één rode draad: wijzelf. Want meer dan ooit willen we wonen op maat van ons leven, of dat nu groen, luxueus of in multicolor is. Kom, we zijn weg!

Wonen tot de essentie herleid

De trend van kleiner wonen, is al jaren geleden ingezet. Dit wordt enerzijds financieel gedreven – de woningprijzen nemen soms hallucinante proporties aan – en anderzijds is er ook een nieuw bewustzijn: het hoeft niet per se allemaal larger than life. In tijden van stress en chaos zoeken we de essentie van het leven op. We willen enkel nog wat er echt toe doet en een kleinere woning leidt ons naar meer echt contact met elkaar en met onze omgeving. Dit bewustzijn is inderdaad ook met de wijde wereld verbonden: met duurzame materialen en groene technologieën proberen we onze impact op het leefmilieu te minimaliseren om zo ruimte te laten voor een focus op Leven met een hoofdletter.

Het huis als speelkamer

De tijd dat een Belgische woning enkel in schakeringen van beige kwam, is voorbij. Het mag allemaal wat speelser, meer karaktervol en geraffineerd. Want spelen met kleur hoeft geen knoeiboel te worden. Op een stijlvolle manier worden volwassen tinten in de woning geïntroduceerd. Van de badkamer, over de keuken tot de eet- en woonkamer, geen ruimte blijft onberoerd voor de charmes van intens pigment.

Ruimtes voor de innerlijke mens

Al puffend, stomend, bubbelend, maar vooral heel lekker warm, verovert de home wellness onze harten en huizen. Nu onze woning meer dan ooit onze veilige haven is, sparen we kosten noch moeite om te ontspannen. Van endless pools tot luxueuze buitensauna’s, van rijkelijke stoomcabines tot workout rooms en verzonken bubbelbaden. Luxe anno 2022 zit vooral in self care. Op Batibouw wordt voor het eerst een volledige hal gewijd aan de home wellness. Zo kan je met een grondige kennis van zaken je verbouwplannen benaderen, of bij een nieuwbouw al de nodige voorzieningen treffen om op een dag te leven als God in Frankrijk.