Batibouw 2021: welke thema’s staan er in de kijker

Gepubliceerd op 27 January 2021

Om Batibouw bij te wonen hoef je dit jaar niet naar Brussel, het gebeurt allemaal online. Naar goede gewoonte staan er enkele actuele thema’s centraal, die een grote impact hebben op de bouwsector. Ontdek deze drie hot topics en registreer je voor jouw virtueel bezoek aan Batibouw 2021.

Thema 1: digitalisering

Het eerste thema is er meteen eentje waar we niet omheen kunnen: digitalisering. Deze evolutie is ook tijdens het bouwproces steeds voelbaarder. Zowel bij het uittekenen van de bouwplannen als bij de uitvoering ervan. BIM, 3D-printers, virtual reality, augmented reality, … Het maakt vandaag al deel uit van het bouwproces. Alles verandert zo snel en zo radicaal dat we kunnen spreken van een vierde industriële revolutie. Hoog tijd dus voor een stand van zaken. Neem deel aan de virtuele editie van Batibouw en je bent weer helemaal mee.

Thema 2: water

Water is het nieuwe goud. Na de ‘ecologische voetafdruk’ en de ‘CO2-voetafdruk’, is het nu tijd voor de ‘watervoetafdruk’. Je maakt kennis met verschillende oplossingen om het waterverbruik in het bouwproces en bij de productie van materialen te doen dalen. Ook leer je hoe je als gezin zuiniger met water kunt omspringen. Wedden dat je nadien anders naar dit kostbare goedje kijkt?

Thema 3: flexibele woonvormen

Het derde en laatste thema: flexibele woonvormen. Heel wat gezinnen hebben vandaag hun woning aan uiteenlopende gezinsbehoeften aangepast. Daarnaast wordt bouwgrond steeds schaarser en groeit het bewustzijn daarover. Veel mensen stellen hun toekomstvisie bij. Zo maken eengezinswoningen steeds vaker plaats voor gemeenschappelijke woningen. Dit is jouw kans om meer te leren over cohousing en co.

Wil je graag meer te weten komen over deze actuele thema’s? Schrijf je dan in voor de virtuele editie van Batibouw. Je toegang tot het online platform is gratis. Batibouw 2021 gaat door van zaterdag 27 februari t.e.m. zondag 7 maart, telkens van 10 tot 19 uur. In dit artikel vind je alle praktische info. Zorg dat je erbij bent!