Een gezonder binnenklimaat dankzij het nieuwe VELUX INTEGRA® uitzetbaar dakvenster

 

Tegenwoordig brengen we gemiddeld 90 procent van onze tijd binnenshuis door en toch is de lucht er tot 5 keer meer vervuild dan buiten. 63 procent van de Belgen weet het niet, maar deze vervuilde lucht heeft een impact op onze gezondheid. Daarom ontwikkelt VELUX nieuwe oplossingen om het binnenklimaat in woningen te helpen verbeteren dankzij een goede ventilatie en voldoende daglicht. VELUX profiteert van BATIBOUW, dat als thema “Healthy Indoor Climate” heeft, om het nieuwe INTEGRA® uitzetbaar dakvenster voor te stellen. Deze laatste vult het INTEGRA®-gamma aan en vergroot de mogelijkheden om de VELUX ACTIVE-oplossing te gebruiken.

Een panoramisch uitzicht naar buiten, een gezond klimaat binnen

Met zijn tot 45 graden uitzetbare opening biedt het nieuwe INTEGRA® elektrisch uitzetbaar dakvenster een panoramisch uitzicht en maximaliseert tevens de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte. Net als de andere vensters van het INTEGRA®-gamma kan het openen en sluiten op afstand worden bediend met de draadloze muurschakelaar of met de smartphone dankzij VELUX ACTIVE. Bij slecht weer activeren de geïntegreerde sensoren automatisch de sluiting van het dakvenster zodra de eerste druppels verschijnen. Bovendien kan de klembeveiliging het systeem vergrendelen als een voorwerp in het sluitingstraject van het venster komt. Deze nieuwe innovatie paart dus comfort aan welzijn.

Voor optimaal comfort is handmatige opening ook mogelijk wanneer dat nodig is. In het bijzonder in geval van onderhoud van het raam maakt een grendel het na een rotatie van 180° mogelijk het venster te blokkeren om het gemakkelijker te kunnen reinigen.

Ook met het oog op een verbetering van het binnenklimaat heeft VELUX ook dit nieuwe dakvenster van een ventilatieklep voorzien voor verluchting en natuurlijke ventilatie, zelfs wanneer het dakvenster gesloten is.

Ten slotte is het makkelijk om het dakvenster aan te passen met een van de modellen van binnengordijnen van het VELUX-gamma.

Controle van het binnenklimaat met VELUX ACTIVE with NETATMO

Deze nieuwkomer in het INTEGRA®-gamma is compatibel met het VELUX ACTIVE-systeem. Deze all-in-one draadloze oplossing maakt het mogelijk het binnenklimaat te regelen dankzij de slimme sensoren die zich in de verschillende kamers van het huis bevinden voorzien van dakvensters. Deze sensoren regelen het automatisch openen en sluiten van dakvensters, rolluiken en zonneschermen op basis van drie types gegevens: temperatuur, vochtigheid en CO2-gehalte. Het systeem activeert ook rolluiken en zonwering om overmatige temperaturen binnen te voorkomen, afhankelijk van de lokale weersvoorspellingen en -metingen. Tot slot kunnen gebruikers het VELUX ACTIVE-systeem vanaf hun smartphone bedienen via een gratis applicatie die beschikbaar is op IOS en Android. De applicatie maakt het openen en sluiten van alle dakvensters op afstand mogelijk, evenals VELUX-accessoires die zijn uitgerust met het INTEGRA® elektrisch systeem.

Praktische inlichtingen?

Het nieuwe INTEGRA® elektrisch uitzetbaar dakvenster is verkrijgbaar in vier standaardmaten: MK06 (78x118 cm), MK08 (78x140 cm), SK06 (114x118 cm) en SK08 (114x140 cm)

Prijs vanaf € 1.134 excl. btw (maat MK06) 

Bezoek VELUX op BATIBOUW – Paleis 4/ Stand 4119

In samenwerking met VELUX

Meer nieuws van VELUX

Dakvenster 20 jaar of ouder? Dan is vervangen voordelig voor jou!

De nieuwste generatie VELUX dakvensters verslaan hun voorgangers op heel wat vlakken.

Vervolledig uw dakvenster met een gordijn volgens uw behoeften

Vervolledig uw dakvenster met een gordijn volgens uw behoeften: verduisteren, bescherming tegen d

Een slimmere en gezondere woning!

Stel u voor dat uw dakvensters automatisch frisse lucht binnenlaten wanneer dat nodig is.

Velux Lichttunnels: Een volledig nieuw Design

Natuurlijk daglicht brengt je kamers tot leven op een manier dat een eenvoudige lamp dat niet kan

GRATIS Nieuwsbrief