Batibouw 2018 - verruimd aanbod, steunend op vaste waarden.

Bulex houdt de claim ‘Relax, it’s a Bulex’ onveranderd aan. Aan de hand van de nieuwste technologieën blijft Bulex, een van de marktleiders in België op het gebied van verwarming en sanitair, zijn aanbod steeds verder uitbreiden en vernieuwen. Duurzaamheid en eenvoud blijven evenwel een constante. Op Batibouw 2018 stelen zowel de innovatie in het warmtepompgamma als de nieuwe waterverzachters de show. Het is ook uitkijken naar de avant-première van de volgende generatie condensatieketels Thema Condens FAS 48-65, die in het najaar van 2018 de huidige modellen zal vervangen. Intelligente regelingen maken het aanbod af. Daarom zet Bulex de MiGo en de MiPro regelaars graag nog eens in de kijker. Trouwe Bulex-installateurs kunnen bij al dit moois natuurlijk rekenen op een grondige training, uitgebreide technische assistentie en handige hulpmiddeltjes.

‘Relax, it’s a Bulex’ betekent voor installateurs vooral dat Bulex, hen het dagelijkse professionele leven makkelijker wil maken. Hoe? Door de nieuwste hoogstaande technologieën te vertalen naar een steeds ruimer productaanbod dat stevig steunt op vaste waarden en zich laat kenmerken door duurzaamheid en eenvoud. Deze uitgebreide portfolio vult Bulex aan met degelijke opleidingen, de nodige technische bijstand en gebruiksvriendelijke ondersteunende tools. Dat helpt, met name om met minimale moeite maximale efficiëntie te behalen. Ook op Batibouw 2018 bevestigt Bulex zijn trouwe installateurs graag in hun keuze om Bulex als hun favoriete merk aan te bevelen.

De nieuwkomers: warmtepompen en waterverzachters

Op Batibouw 2018 maken diverse technologische innovaties hun debuut op de Bulex-stand.

Lucht/Lucht-warmtepompen vivAIR

Het gamma lucht/lucht-warmtepompen vivAIR is grondig geactualiseerd. Aan het installatie- en onderhoudsgemak van het vernieuwde gamma verandert er niets. Er zijn nog steeds zowel diverse monotoepassingen als multicombinaties met maximaal vier binnenunits mogelijk. De binnenunit is beschikbaar als wandmodel, maar bij multicombinaties nu ook als inbouwcassette voor het plafond. De grootste verandering zit in het gebruik van een ander, milieuvriendelijker koelmiddel: R32.

Er zijn daarnaast tal van nieuwe functies die de efficiëntie en het gebruikscomfort van de toestellen verhogen:

  • De slaapmodus, luchtstuwing die zowel verticaal als horizontaal aanpasbaar is, de elektronische expansieklep en een turbostand vullen de vertrouwde DC-invertertechnologie aan. Ze dragen stuk voor stuk bij tot een energielabel A+++ en een SEER tot 8,5 in koude modus en een label A+ en SCOP tot 4,6 in warme modus.
  • Qua gebruiksgemak kan de thermostaat geïntegreerd worden in de afstandsbediening en laten de binnenunits zich individueel installeren en bedienen. Ook een keuze tussen vijf ventilatorsnelheden, een eenvoudige reiniging en een stille modus zijn belangrijke troeven.   

Het vernieuwde gamma lucht/lucht-warmtepompen vivAIR vormt de perfecte aanvulling op het bestaande lucht/water-warmtepompenaanbod Genia AIR. Beide zullen dan ook broederlijk naast elkaar te vinden zijn op de Bulex-Batibouwstand.

Waterverzachters BSOFT

Hard leidingwater: tal van huishoudelijke apparaten gingen er al aan ten onder en ook op de verwarmingsketel kan het een zeer nefaste uitwerking hebben. Het nieuwe gamma BSOFT waterverzachters van Bulex biedt daar een doeltreffend antwoord op. Door deze zelf te plaatsen, kan de installateur er bovendien voor zorgen dat de instellingen perfect aansluiten bij de verwarmings- en sanitair warmwaterinstallatie.

In 2018 biedt Bulex drie compacte BSOFT-modellen aan, met een capaciteit van 10, 15 of 20 liter. Ze bieden het gekende installatiegemak en zijn vanaf 2018 voorzien van een proportionele bezouting. De BSOFT-waterverzachters gebruiken daardoor nooit meer zout dan nodig bij regeneratie: goed voor het milieu en voor de portemonnee. Alle plaatsingsbenodigdheden worden meegeleverd in de doos en er is enkel een stopcontact in de buurt vereist om de transformator aan te sluiten. De toestellen zijn voorgeprogrammeerd, op de netto hardheid na. Dat is dus het enige wat de installateur nog hoeft te doen, naast datum en tijd instellen. Gratis indiensstelling aanvragen gebeurt via b-soft.be

De oude bekenden: condensatieketels

De condensatiegaswandketels blijven ware pronkstukken binnen de Bulex-portfolio. Dankzij het brede aanbod kan de installateur moeiteloos aan zowel de grote als de kleine verwarmingsbehoeften van zijn klanten voldoen, ook op het vlak van sanitair warmwatercomfort. Met de juiste Bulex-condensatiegaswandketel geniet de gebruiker onmiddellijk van een continue warmwatertoevoer aan de gewenste temperatuur. Energiezuinig, bovendien, en de compacte toestellen laten zich nog vlot installeren ook.

Mooi meegenomen: nog tot 31 december 2018 geldt 3 jaar garantie op alle condensatieketels tot en met 45 kW.

Twijfelen klanten nog over de condensatieketel die het best bij hen past? Dan kunnen ze op Batibouw onze online figurator Instal XPERT uitproberen. Die leidt hen in slechts een paar stappen naar de perfecte match.

Avant-première FAS 35 & 55

Ook beproefde, efficiënte technologieën bieden altijd nog ruimte voor verbetering. In avant-première stelt Bulex op Batibouw daarom vol trots de nieuwe generatie condensatiegaswandketels Thema Condens FAS 35-55 voor. In het najaar van 2018 zal deze de plaats innemen van de huidige modellen. De pluspunten van deze robuuste, betrouwbare technologie werden natuurlijk behouden … en aangevuld met slimme features en veiligheidsopties. Het dynamische ontluchtingsventiel en de geïntegreerde regenopvangbak, bijvoorbeeld, om alvast een tipje van de sluier op te lichten. Ook aan de installateur is trouwens gedacht. Ontdekken waaruit deze zoal voordeel zal halen, kan op de Batibouwstand van Bulex ...

De onmisbare schakels: intelligente regelingen

Intelligent beheer van het verwarmingssysteem kan een behoorlijk verschil uitmaken in het energieverbruik. Met een slimme regeling komen Bulex-toestellen pas goed tot hun recht. Daarom krijgen de slimme thermostaat MiGo en de slimme weersafhankelijke regeling MiPro net zo goed een ereplaatsje op Batibouw. Ze bieden de mogelijkheid om via een mobiel toestel met de verwarmingsinstallatie te communiceren en zorgen ervoor dat alle betrokken toestellen heel precies op elkaar inspelen.

  • MiGo, de persoonlijke verwarmingsassistent, laat zich combineren met alle Bulex-condensatieketels met een eBUS-aansluiting en kan één verwarmingscircuit aansturen.
  • MiPro is eveneens geschikt voor systemen op gas, maar neemt daarnaast ook zonne-energiesystemen of warmtepompen onder zijn hoede. Gezien de MiPro meerdere verwarmingscircuits aankan, verzekert deze als geen ander een transparant overzicht van het energieverbruik. 
In samenwerking met Bulex

Meer nieuws van Bulex

Verlengde garantie op nieuw geïnstalleerde Bulex-condensatieketels: nu met 3 jaar garantie

Voor alle Bulex-condensatiewandketels ketels (tot en met 45 kW) die tussen 1 mei en 31 december 2

Ketelonderhoud verzekert veilig, voordelig en milieuvriendelijk verwarmen

Het voorjaar is niet alleen de ideale periode voor een grondige kuisbeurt van uw huis, maar ook v

Batibouw 2017 : Zorgeloos de perfecte verwarmingsketel & installateur vinden!

Om zijn claim ‘Relax, it’s a Bulex’ kracht bij te zetten, ontwikkelde Bulex de online tool  Bulex

GRATIS Nieuwsbrief