Evenementen tijdens BATIBOUW 2018

Gepubliceerd op 14 December 2017
Batibouw 2018 - Evenementen

Schrijf ook alvast deze evenementen die tijdens BATIBOUW 2018 plaatsvinden in je agenda. Een volledige evenementenkalender is vanaf midden januari beschikbaar op de website van de beurs

Jobday & Jobwall

Op dinsdag 27 februari geeft BATIBOUW tijdens de Jobday de kans aan exposanten om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Bezoekers kunnen bovendien gedurende de hele beurs alle aanbiedingen bekijken aan de Jobwall bij de Conference Room in Paleis 5.

Infosessies tijdens de beurs

De hele beurs lang kan de bezoeker in onder andere de vernieuwde Conference Room terecht voor allerlei infosessies. De Orde van Architecten organiseert bijvoorbeeld infosessies voor het grote publiek over de rol en de meerwaarde van de architect in een bouwproject

BouwForum – veiligheid als speerpunt van nieuw beleid

Het BouwForum van de Confederatie Bouw is een jaarlijks event rond één specifiek thema dat de sector aanbelangt. Traditioneel vindt het forum plaats op de openingsdag van Batibouw. Het is ondertussen al de 14de keer dat de Confederatie Bouw het BouwForum organiseert.

Veiligheid ligt de aannemers nauw aan het hart. Daarom moet veiligheid integraal deel uitmaken van een doorgedreven veiligheidscultuur. Het 14de BouwForum van de Confederatie Bouw is het startschot van dat nieuwe beleid.

Hoewel de sector nu al volop inzet op veiligheid en welzijn op het werk, reikt de ambitie van de bouwsector verder. Ze wil dat in de toekomst bouwbedrijven veiligheid beschouwen als een inherent onderdeel van een beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Tot vandaag ligt de focus nog al te zeer op reactieve preventie, terwijl veiligheid proactief benaderd moet worden. Veiligheid moet integraal onderdeel worden van de bedrijfscultuur.

Het 14de BouwForum van de Confederatie Bouw wil bouwbedrijven hiervoor bewustmaken en vervolgens de nodige instrumenten aanreiken om proactief aan de slag te gaan. Ze nodigt daarvoor andere EU-landen uit om hun best practices te delen.

Praktisch:

Donderdag 22 februari 2017
Vanaf 10u
Auditorium 2000, Brussels Expo
Deelname is gratis, inschrijven verplicht

Belgian Building Awards

Op donderdag 22 februari 2018 worden de volledig vernieuwde Belgian Building Awardsuitgereikt op BATIBOUW. Dit evenement lauwert de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven. De organisatie van Batibouw organiseert de Belgian Building Awards in samenwerking met Roularta, Redactiebureau Palindroom, de Confederatie Bouw, Ik Ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en architectura.be.

Tijdens de eerste avond van BATIBOUW 2018 worden verschillende awards uitgereikt om de meest geëngageerde spelers uit verschillende domeinen te roemen. Aan de architecten worden vijf prijzen uitgereikt, en ook de exposanten en de aannemers vallen in de prijzen.

De architectuurawards worden uitgereikt in vijf verschillende categorieën:

  • Rookie of the year – voor jonge architectenbureaus
  • Art Integration – voor geslaagde kunstintegratie
  • Social Engagement – voor bureaus die blijk geven van sociaal engagement
  • International – voor een internationaal project van een Belgisch architectenbureau
  • Pioneer Award – voor een architect of organisatie die pionierswerk heeft verricht

De exposanten worden in de volgende categorieën bekroond:

  • Communication – voor de exposant met de beste mediacampagne
  • Best Experience – voor de exposant die zorgt voor een ware beleving op de stand
  • Product Innovation – voor de exposant die een nieuw product op de markt brengt met een toonaangevend en vooruitstrevend concept

Aan de aannemers wordt de Digital Construction-award uitgereikt, voor bedrijven die digitale technieken gebruiken voor hun bouwprojecten.

De keynote speaker tijdens de gala-avond is de vooruitstrevende architect Vincent Callebaut,bedenker en ontwerper van steden van de toekomst die zichzelf voorzien van energie en voedsel. Deze Belgische architect zoekt oplossingen voor overbevolking en milieurvervuiling - van verticale bossen over drijvende steden naar zeewiercentrales.

Aansluitend aan de Awards vindt er een galadiner plaats. De plaatsen hiervoor zijn beperkt en inschrijven kan nu nog via www.batibouw.com/bba. Op het programma die avond: inspiratie, gastronomie en netwerking.