Batibouw 2017 : Compleet vernieuwde generatie gascondensatieketels

Viessmann, producent van energie-efficiënte klimaatoplossingen presenteert op Batibouw 2017 een aantal vernieuwe gascondensatieketels. 

Vitodens 200-W met aanraakscherm in varianten met doorstroomfunctie voor sanitair warm water of met ingebouwde warmwaterboiler van 46 liter tot 130 liter of zonneboiler van 170 liter.

Vitodens 200 wMet de nieuwe Vitodens 200-W is Viessmann niet aan zijn proefstuk toe wat betreft innovatieve condenserende gasketels. De Vitodens 200-W reeks is een compleet vernieuwde generatie gasketels.

Ondertussen is de ErP-richtlijn van de Europese Commissie, die ecologische verplichtingen oplegt aan producenten van energie-gerelateerde producten, al ruim een jaar in voege. Stilaan begint het duidelijk te worden dat condenserende ketels de nieuwe standaard zijn op vlak van energiezuinige verwarming. Dergelijke ketels hanteren het principe van de dubbele terugwinning, waarbij ze ook de warmte uit rookgassen benutten.

Het resultaat liegt er niet om: een rendement tot 98%, tot 35% minder energieverbruik dan verouderde klassieke ketels, en bijgevolg ook een ERP energie-efficiëntieklasse A. Indien gecombineerd met zonnecollectoren of modulerende afstandsbedieningen, bereikt men er zelfs energie-efficiëntieklasse A+ mee.

Dat verlicht niet alleen de druk op het milieu – ook je portemonnee vaart er wel bij.

Patrick O: “je oude, energieverslindende ketel vervangen door een moderne condenserende gasketel is geen kost, maar een investering, die je zo hebt terugverdiend als je weet dat je honderden euro’s per jaar kan uitsparen. Zowel op vlak van energie-efficiëntie als op financieel vlak leveren onze ketels een hoog rendement.”

De gekende troeven van Viessmann blijven aanwezig in de nieuwe telgen van de Vitodens-reeks: een duurzame en efficiënte Inox-Radial-warmtewisselaar, een milieuvriendelijke MatriX-cilinderbrander en een geïntegreerde Lambda Pro Control Plus verbrandingsregeling dragen bij tot een lange levensduur met permanent hoog rendement.

Daarnaast kiest Viessmann resoluut voor innovatie door internetconnectiviteit in de nieuwe Vitodens-toestellen te integreren. Als er een toepassingsgebied is waar dergelijke connectiviteit échte meerwaarde kan creëren, dan is het wel woningverwarming. Met de optionele wifi-adapter Vitoconnect 100 kan de particuliere gebruiker de Vitodens 200-W via het wifi-netwerk met een app op de smartphone of tablet besturen. Dat verhoogt niet alleen het comfort, het is ook een handige tool om energie te besparen doordat je vanop afstand kan bijsturen. Het zal je maar overkomen dat je onverwacht in een monsterfile terechtkomt, en je ketel al twee uur onnodig staat te draaien.

Andere nieuwigheden:

  • Een modulatiebereik (de verhouding tussen het laagst en hoogst mogelijk geleverde vermogen) tot 1:19 (bij de Vitodens 200-W 35 kW);
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic 200-regeling met 5 inch-aanraakscherm en kleurendisplay, alsook een energie-cockpit met weergave van gas- en elektriciteitsverbruik;
  • Een assistentiefunctie voor snelle inbedrijfstelling;
  • Een automatische aanpassing aan het rookgaskanaal én aan de weersomstandigheden voor het automatisch compenseren van vermogensverlies;
  • Een nieuwe stroombesparende hoog-efficiënte circulatiepomp.
  • Dankzij het lage toerental van de ventilator en een verbeterde geluidsisolatie kan de Vitodens 200-W prat gaan op een geluidsarme werking. Je kan het compacte toestel dus perfect in een nis in de keuken plaatsen.

De Vitodens 200-W van Viessmann is beschikbaar vanaf 2.459 euro voor de 13kW versie, excl. btw en installatiekost. Voor de optionele Vitoconnect 100 wifi-adapter betaal je 89 euro, excl. btw tot einde maart 2017.

Verder zet Viessmann op Batibouw de volgende innovaties in de kijker.

Vitovalor 300-P brandstofcel: de stroomproducerende verwarming

Vitovalor 300-pViessmann pakt op Batibouw 2017 uit met de brandstofcel Vitovalor 300-P, die de expertise van het bedrijf op vlak van warmtekrachtkoppeling op een innovatieve manier naar de eengezinswoning brengt. De Vitovalor 300-P, kan met één energiebron zowel warmte als elektriciteit leveren. Dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Energieleveranciers hebben hun prijzen voor elektriciteit de jongste jaren aanzienlijk opgetrokken, en het ziet er naar uit dat die trend niet snel zal afnemen. Met een systeem als de Vitovalor 300-P, dat zowel warmte als elektriciteit produceert, word je in zekere mate onafhankelijk van die prijsstijgingen, en heb je dus een streepje voor.

Het toestel is het eerste in zijn soort in Europa en bestaat uit twee modules: de brandstofcelmodule en de piekbelastingmodule. Die laatste bestaat uit een klassieke gascondensatieketel, buffervat en een boiler voor sanitair warm water. In normale omstandigheden produceert de brandstofcelmodule 1kW warmte. Wanneer er op koudere dagen of bij hoog verbruik meer warmte nodig is, dan schakelt de gascondensatieketel automatisch aan.

Een brandstofcel zoals die in de Vitovalor 300-P heeft een elektrisch rendement dat dubbel zo hoog is als bestaande WKK-oplossingen. Daardoor produceert het toestel naast de nodige warmte maar liefst 15 kWh stroom per dag. De meeste huishoudens hebben hieraan voldoende om in hun basisbehoeften te voorzien. Met het toestel bespaar je tot 40% op energieverbruik, terwijl je in één klap ook de CO2-uitstoot met 50% kan doen afnemen. Die inspanningen werden beloond met een A++ ERP-energielabel.

 

De Vitocal 250-S split-unit lucht/waterwarmtepomp voor hybride werking

Vitocal 250De Vitocal 250-S split-unit lucht/waterwarmtepomp kan worden gecombineerd met een bestaande verwarmingsketel, waarbij het zowel om staande als aan de wand gemonteerde verwarmingstoestellen voor stookolie of gas met een vermogen tot maximaal 30 kW kan gaan. Enkele troeven op een rij:

Gratis omgevingswarmte creëren: de binnen-unit van de Vitocal 250-S wordt met een split-unit warmtepomp tot 16 kW gecombineerd. Tijdens de werking voldoet de warmtepomp dan aan de basisbehoeften voor verwarming, via een hoog aandeel gratis omgevingswarmte. Daarvoor onttrekt de buiten-unit warmte aan de buitenlucht en brengt deze via het warmtepomp-procedé tot een aanvoertemperatuur van maximaal 55 °C.

Hybrid Pro Control – de correcte energiemix voor een maximale efficiëntie. De Vitotronic 200-regeling met de Hybrid Pro Control-energiemanager stuurt zowel de warmtepomp als de condensatieketel aan. Daartoe selecteert u in eerste instantie de werkingsmodus met de laagste werkingskosten of de laagste CO2-emissiewaarden. De prijzen voor stookolie/gas en stroom en de primaire energiefactor dienen ingevoerd te worden. In overeenstemming met de vermogensbehoefte stelt Hybrid Pro Control de Vitocal 250-S en de voorziene verwarmingstoestellen optimaal in en wordt de energiemix automatisch geregeld.

Een snelle en eenvoudige inbouw. De compacte, nauwelijks 45 cm brede binnen-unit kan ook in smalle nissen geplaatst of gewoon aan de wand bevestigd worden. Bovendien is vrije ruimte aan de zijkant niet vereist: alle componenten die onderhoud vereisen, zijn via de voorkant bereikbaar. De buiten-unit wordt via de koelmiddelleidingen op het binnentoestel aangesloten.

Comfortabel regelen via app. De volledige installatie kan bijzonder comfortabel online worden geregeld: de daartoe bestemde app voor smartphones of tablets is gratis te downloaden.

Nog efficiënter dankzij gebruik van zelf opgewekte stroom. De Vitocal 250-S is standaard uitgerust voor gebruik van stroom die u zelf via een fotovoltaïsche installatie hebt opgewekt. En wanneer in het systeem ook nog een batterij voor stroomopslag is geïntegreerd, wordt de stroomafname via het net tot een minimum herleid, waardoor u niet langer afhankelijk bent.

 

Vitocrossal 100

Vitocrossal 100Met de Vitocrossal 100 brengt Viessmann zijn nieuwe middelgrote condenserende gaswandketel op de markt, ideaal voor appartementen en kleine en middelgrote eengezinswoningen.

Met de Vitocrossal 100 weet Viessmann een treffend antwoord te leveren op de strenge ERP-richtlijnen. Naast het feit dat dit buitengewoon efficiënte toestel met zijn hoog rendement heel wat energie kan besparen, wordt de emissie van schadelijke stoffen tot een minimum beperkt. Bovendien hangt er een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje vast aan deze condenserende vloerketel.

De Vitocrossal 100 komt in vermogens van 69,5 kW tot 320kW, is bedoeld voor gebruik met aardgas, en kan een maximale werkdruk van 6 bar aan. Bovendien is een cascadeopstelling met twee toestellen ook mogelijk. Daarbij worden de ketels parallel geschakeld om een groter vermogen te realiseren. In dit geval brengt dat het maximale vermogen op 640 kW. De installatie gebeurt probleemloos doordat het toestel (zonder behuizing die tijdens de installatie geplaatst wordt) met gemak door een normale deur met een breedte van 69,4 cm past.

In samenwerking met Viessmann Belgium bvba

Meer nieuws van Viessmann Belgium bvba

De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

Viessmann stelt op Batibouw technologie voor die zowel warmte als elektriciteit opwekt

tado° with Viessmann slimme thermostaat is nu verkrijgbaar bij Viessmann installatiebedrijven

 Viessmann is al meer dan 100 jaar een van de toonaangevende fabrikanten van efficiënte verwarmin

Batibouw 2018 - 4 trends bepalen hoe we morgen met energie omgaan

Viessmann pakt op Batibouw uit met technologie die Belgische klimaatdoelstellingen haalt

Batibouw 2018 - Connectiviteit

We kunnen er niet omheen: de huidige samenleving draait op data, en allemaal zijn we op één of an

GRATIS Nieuwsbrief