Esoleren: verbeter de energieprestatie van je woning

Gepubliceerd op 06 Februari 2017

Jan N. wilde de energieprestatie van zijn woning verbeteren. Maar ook genieten van de tijdloze uitstraling van baksteen. Twee ambities die hij met esoleren kon invullen.

Hij plaatste E-Board zelf. Met de hulp van zijn vader en schoonvader. Jan: “Het systeem wijst zich voor de grootste delen zelf uit. Rechtlijnig en eenvoudig! Het duurde wel even om het juiste ritme te vinden. Maar eenmaal in een regelmaat, ging de installatie heel vlot.”

Jan plaatste de garagepoort in het gevelvlak, voor een jonger en moderne karakter. Jan: “Door voegloos en in wildverband te werken, komt de ruwe textuur van baksteen meer naar boven. Wat de moderne ‘touch’ versterkt.”

Isoleren én renoveren

De tevredenheid straalt van hem af. Jan: “E-Board heeft me geholpen om op een simpele manier twee doelen te combineren: isoleren én tegelijk renoveren. Nog voor ik helemaal klaar was met de gevelafwerking, kon ik het verschil in energieverbruik al voelen!” Een jaar na de installatie liet Jan ons weten dat zijn energiefactuur minder dan de helft was van het jaar daarvoor.

Meer weten over het E-Board gevelsysteem? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan, bekijk inspirerende projecten en neem contact op met Vandersanden voor advies.