Batibouw 2017 : De kunst van milieuvriendelijk verwarmen in de kijker

Bij Vaillant valt er elke dag iemand in de prijzen op BATIBOUW 2017. Bezoekers van de Vaillant-stand krijgen namelijk de kans om deel te nemen aan een originele wedstrijd, die het milieubewustzijn wil stimuleren door hun creativiteit te prikkelen. Elke dag kiest een jury de origineelste bijdrage. Iedere winnaar sleept een uniek, gecertifieerd hedendaags kunstwerk in de wacht, van de hand van de gerenommeerde Brusselse street artist Denis Meyers. Met het frontpaneel van een milieuvriendelijke ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketel als canvas, stralen deze kunstwerken stuk voor stuk de groene gedachte uit.

Artistieke uitdaging

In september 2016 nam Vaillant deel aan de DESCO Expo uitdaging: de hun toegewezen exporuimte op een originele, speelse, minimalistische en onconventionele manier inkleden, en dit gekaderd in de cultuur-, natuur- en ecologiegedachte van de gelegenheidslocatie, de Verbeke Foundation. Een uitdaging die Vaillant maar al te graag aanging en waarvoor de specialist in duurzaam verwarmen de hulp inriep van urban artist Denis Meyers.

De Brusselse kunstenaar van Doornikse origine Denis Meyers maakte furore door de binnenkant van het oude Solvay-gebouw in Elsene vlak voor het aan de sloophamer ten prooi viel van onder tot boven vol te tekenen met grappige of pakkende opschriften. Datzelfde principe van creatie, ontmanteling en herbestemming - zij het wat kleinschaliger - is terug te vinden in het kunstwerk ‘Green iQ’ dat hij voor Vaillant creëerde. Voor ‘Green iQ’ voorzag Denis Meyers een muur van in totaal 27 frontpanelen van de milieuvriendelijke ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketel van originele opschriften die verwijzen naar duurzaam energiegebruik.

Bekijk hoe het kunstwerk ‘Green iQ’ van Denis Meyers tot stand kwam.

“De reacties van de DESCO expo-bezoekers waren alvast bijzonder lovend! We konden dan ook niet anders dan dit kunstwerk een tweede leven geven, 27 tweede levens, om precies te zijn. Elk ecoTEC exclusive Green iQ frontpaneel vormt een uniek hedendaags kunstwerk op zich. Dat zijn 27 creaties waarmee we de groene gedachte onder onze trouwe Vaillant-klanten kunnen verspreiden”, zegt Sabine Ryheul, Marketing en Product Management Director Vaillant Group België.

Creativiteit prikkelen

Hoe kunnen BATIBOUW 2017-bezoekers een van deze kunstwerken in de wacht slepen? Vaillant stelt op de stand diverse elementen ter beschikking. Het gaat om een reuzengroot ecoTEC exclusive Green iQ frontpaneel en 50 verschillende Engelse woorden. Vaillant nodigt iedereen die langskomt op de stand uit om de creativiteit de vrije loop te laten en daarmee een eigen compositie samen te stellen. Met magneten kunnen bezoekers op het frontpaneel een leuke, aangrijpende, opmerkelijke, treffende, uitdagende, grappige … slogan of quote samenstellen. Vervolgens nemen ze bij hun compositie een verrassende pose aan, die de automatische Vaillant-fotobooth vervolgens vereeuwigt. 

De deelnemers maken kans op een uniek luik van het exclusieve Denis Meyers ‘Green iQ’-kunstwerk, voorzien van een gesigneerd en genummerd certificaat, door de foto op hun Facebookpagina te posten. Alle resultaten verschijnen ook op de BATIBOUW 2017-Facebookpagina van Vaillant. Iedereen krijgt bovendien een afdruk van de foto als herinnering.

Iedere dag neemt een jury de foto-oogst op de Facebookpagina onder de loep. Ze wegen zowel de individuele elementen als het samenspel ertussen af op originaliteit en kiezen op basis daarvan één gelukkige ‘winnaar van de dag’.

Win een exclusief kunstwerk van Denis Meyers!

Bezoek de Vaillant-stand op BATIBOUW 2017. U vindt er een groot ecoTEC exclusive frontpaneel en 50 woorden die de groene gedachte uitstralen. Maak er een slagzin mee, neem daarbij een originele pose aan en post de foto op Facebook!

Wie weet wint u wel zo’n exclusief Denis Meyers kunstwerk, voorzien van een gesigneerd en genummerd certificaat.

In samenwerking met Vaillant

Meer nieuws van Vaillant

aroVAIR ventilo-convectoren: de handige twee-in-één-oplossing

AroVAIR ventilo-convectoren zijn een aanrader voor woningen of kleinere bedrijfsruimtes die zowel

Lucht/water-warmtepomp aroTHERM plus: milieuvriendelijk, fluisterstil en zo geplaatst

De efficiënte lucht/water-warmtepomp aroTHERM plus met monobloc-technologie weet in zowat elke om

Elektrische cv-ketel eloBLOCK biedt snelle, betrouwbare warmte

Hoge nood aan onmiddellijke, tijdelijke of vooral eenvoudige warmtevoorziening?

eloMENT infraroodverwarming: aangename warmte in een oogwenk

Dat eloMENT elektrische infrarood (IR-)panelen zo goed als onmiddellijk hun aangename warmte vers

GRATIS Nieuwsbrief