Batibouw 2017 : Isoleren zorgt voor lagere energiekosten

Tijdens Batibouw 2017 zet ISOVER volop in op dak- en muurisolatie omdat voor een goede werking de plaatsing even belangrijks is als de isolatie zelf! Degelijke isolatie zorgt voor minder uitstoot van koolstofdioxide, meer akoestisch comfort en lagere energiekosten. Het is een must voor nieuwe en bestaande woningen en een speerpunt van het Europese energiebeleid.

All-in-one dakisolatie

Het dakisolatiesysteem bestaat uit vijf componenten. Het belangrijkste element is de geluidsisolerende en uiterst brandveilige glaswolisolatie, ISOVER Isoconfort. Deze is makkelijk op maat te snijden en eenvoudig te plaatsen. Om de vakman of particulier te ondersteunen bij de plaatsing ontwikkelde ISOVER het ophangsysteem Suspente PlaGyp I. Zo wordt de isolatie – ook de dubbele laag – altijd correct aangebracht.

Unieke rondellen en doppen garanderen de luchtdichtheid van het naadloos aansluitende Vario® KM Duplex-dampscherm. Met de Vario® KB1-tape kleeft men overlappingen tussen de dampschermbanen dicht, terwijl de Vario® DoubleFit-mastiek zorgt voor een luchtdichte aansluiting van de isolatie op de omringende bouwdelen. Resultaat: een perfect luchtdichte afwerking, uniek op de markt. Ook uniek is de 50 jaar garantie van ISOVER op alle luchtdichtheidsproducten. Voor meer informatie kunt u surfen naar www.isover.be/garantie

Slim isoleren langs binnen

Vanaf dit jaar profiteren verbouwers in Vlaanderen van een totaalrenovatiebonus voor energiebesparende ingrepen, waaronder ook dak-, vloer- en muurisolatie. Bovendien is er een nieuwe premie van 15 euro per m² voor het isoleren van buitenmuren langs binnen. Ideaal voor (rij)woningen waarbij de rooilijn niet overschreden mag worden of panden met een beschermde historische gevel. In dat geval biedt ISOVER de oplossing met Comfortpanel 32. De nieuw beschikbare dikte van 7cm volstaat voor de vereiste R-waarde van 2 m²K/W.

Aan één langszijde van de plaat is een zaagsnede voorzien. Zo schuiven de Comfortpanel 32-platen eenvoudig in één beweging zowel achter als tussen de Metal Stud-profielen en wordt de koudebrugwerking vermeden. De Vario® XtraFix®-strips worden op de Metal Studs aangebracht. Dankzij het klittenbandsysteem hecht het vochtregulerend dampscherm Vario® XtraSafe zich aan de strips. De overlappingen kleeft men af met Vario® XtraTape en de aanpalende bouwdelen worden luchtdicht gemaakt met Vario® XtraFit-dichtingsmastiek.   Comfortpanel 32 is verkrijgbaar in de diktes 7, 12 en 14 cm. 

Alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze binnenisolatiepremie vindt u op www.isover.be/binnenisolatie.

ISOVER betaalt verwarmingsfactuur terug

Naar aanleiding van Batibouw organiseert ISOVER bovendien een wedstrijd. Wie surft naar www.isover.be/binnenisolatie en het antwoord geeft op de vragen op deze pagina, maakt kans om zijn verwarmingsfactuur van één maand terugbetaald te krijgen (met een maximum van 200 €). Er worden in totaal niet minder dan tien winnaars gekozen. Als voorwaarde moet de particulier de vijf componenten van het ISOVER binnenisolatiesysteem aangekocht hebben. De wedstrijd start samen met Batibouw 2017 en loopt af op 30 april 2017.

 

Bezoek ISOVER op Batibouw: Stand SG Construction Products, divisie Gyproc Paleis 5 Stand 201

In samenwerking met ISOVER

Meer nieuws van ISOVER

Woningpas moet aanzetten tot renovatie

In het kader van het renovatiepact 2050 besliste de Vlaamse regering de Woningpas in te voeren.

Ontdek de ingrediënten van een perfect geïsoleerd dak

Vanaf 1 januari 2020 moet elk dak in Vlaanderen voldoen aan de nieuwe Vlaamse dakisolatienorm.

S-peil halen? Denk aan de luchtdichtheid

 De Vlaamse overheid introduceerde begin 2018 het S-peil of schilpeil.

Icopal groendak voor een frisse en ecologische woning

Om de woning koel te houden tijdens warme zomerdagen, denkt men onmiddellijk aan klassieke oploss

GRATIS Nieuwsbrief