Duco onthult tijdens Batibouw 2017 het geheim van gezond en betaalbaar wonen

Net zoals een duizendtal exposanten maakt ook Duco zich op voor een nieuwe editie van Batibouw 2017. Dat het nog tot donderdag 16 februari wachten is tot de deuren van de belangrijkste Belgische beurs voor de bouw-, renovatie- en woonsector voor de 58ste keer openzwaaien, weerhoudt de ventilatiespecialist niet om toch al even vooruit te blikken. Dan vormt paleis 12, stand 501 het uitstalraam voor alle particulieren en professionelen met concrete bouw- of verbouwplannen die het geheim van gezond en betaalbaar wonen willen ontrafelen. Met zijn totaaltoepassingen laat Duco het grote publiek zien dat de oplossing binnen handbereik ligt.

In een periode waarin de particuliere woningbouw het niet gemakkelijk heeft door de alsmaar strenger wordende energienorm, neemt de interesse in moderne, betaalbare én energiezuinige oplossingen meer dan ooit toe. Maar ook een gezonde en comfortabele leefomgeving kan ons vandaag sterk boeien. Een utopie om dit alles te bundelen? “Niet bij Duco”, stelt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “We zijn dan ook trots om de bezoeker tijdens deze editie van Batibouw een mooi en volledig overzicht te kunnen bieden tot wat we met natuurlijke ventilatie in zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt in staat zijn.”

Stille, slimme én energiezuinige ventilatie

“Bijna-energieneutraal bouwen in 2021 lijkt misschien nog veraf, maar het optrekken van woningen volgens de BEN-principes is vandaag al een slimme keuze door de energiebesparingen en stevige premies die het met zich meebrengt”, aldus Duco’s marketing manager. “Dankzij onze Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen zoals het volledig elektronisch gestuurde DucoTronic System, dat metingen uitvoert op basis van CO2, vocht en temperatuur, wil Duco zijn steentje bijdragen aan de energiezuinige, maar vooral gezonde en betaalbare woning van de toekomst (E50).”

Valt de keuze echter op renoveren of ‘BENOveren’ (BEter reNOveren), dan kunnen ook hier doordachte oplossingen worden aangereikt om het binnenklimaat te optimaliseren. Met het Duco Reno System en Duco Comfort Plus System, die garant staan voor stille, slimme én energiezuinige ventilatie, kan de ventilatiespecialist alvast een sterk verhaal bieden.

‘Connect with Duco’

Een ventilatiesysteem is één zaak, een correct functionerend systeem is veelal een heel ander aspect. Een degelijke communicatie vormt bij Duco dan ook het ultieme geheim. “Het centrale thema Connect with Duco kan de bezoeker zowel letterlijk als figuurlijk opvatten”, aldus Dejonghe. “Niet alleen willen we op onze stand aantonen dat al onze systeemcomponenten efficiënt met elkaar communiceren. Tevens beschikken we over allerhande tools voor een transparante begeleiding van A tot Z. Uithangbord is een gebruiksvriendelijke ventilatiewizard die na voltooiing precies aangeeft naargelang de situatie welk Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem het meest aangewezen is. Zo kunnen de architect, ventilatieverslaggever, installateur en raamconstructeur meteen aan de slag.”

In samenwerking met Duco Ventilation & Sun Control

Meer nieuws van Duco Ventilation & Sun Control

Ventilatie & EPB: gratis webinar op 21/10!

De EPB-wetgeving wordt alsmaar strenger.

Inspirerende case: intelligente buitenzonwering voor energiezuinig kantoorgebouw DCM

In het nieuwe energiezuinige hoofdkantoor van De Ceuster Meststoffen (DCM) in Grobbendonk vind je

Gezond binnenklimaat een koud kunstje met dit ventilatiesysteem

Eén ding is zeker: een gezond binnenklimaat creëren is belangrijk.

BEN-wonen met natuurlijke ventilatie: droom of realiteit?

Vanaf 2020 wordt E35 de norm, vanaf 2021 zijn ‘BEN-woningen’ dat met een E-peil van 30 de norm.

GRATIS Nieuwsbrief