‘Bellus’: de keramische lei vol superlatieven

Met de Bellus presenteert Wienerberger op BIS de lichtste en dunste keramische lei die momenteel op de markt te vinden is. Het ideale Koramic product om oude leien en dakpannen te vervangen. Maar ook voor een nieuwbouw hebben deze keramische leien een onmiskenbare meerwaarde. Dankzij hun slanke, hedendaagse lijn en de bijhorende hulpstukken oogt een dak met Bellus keramische leien uiterst strak en hedendaags.

 

Bovendien voldoet de Bellus aan de strenge eisen van het milieulabel natureplus. Wienerberger is trouwens de enige producent die in België dit milieucertificaat kreeg uitgereikt voor dakbedekkingsmaterialen.

Lichtgewicht, ideaal voor renovaties

Door haar lichte gewicht is de Bellus keramische lei ideaal voor renovaties. Een versterking van de dakstructuur is vaak niet nodig als u oude dakpannen of leien wilt vervangen.

Hedendaags

De vormgeving van de Bellus leent zich perfect voor een hedendaagse nieuwbouw of renovatie. Door haar dunne voetzijde en de aangepaste breedte van de vorst lijkt een dak dat is afgewerkt met Bellus keramische leien van Koramic gewoon door te lopen. Keramische hulpstukken garanderen een strakke afwerking en detaillering, die de architectuur versterken.

Doeltreffend

De vorst is verkrijgbaar in twee openingshoeken, geschikt voor dakhellingen van 27° tot 50°.

Kleurvast

De Bellus keramische lei is kleurvast dankzij het engobeproces. Daarbij wordt een fijne, matte deklaag vastgebakken in de klei. Dat levert een esthetisch veel duurzamer resultaat op dan een gecoate afwerking.

Economisch

De Bellus heeft een doorlopende ophangneus. Daardoor moeten niet alle keramische leien stuk voor stuk worden vastgemaakt, wat de plaatsing vergemakkelijkt en sneller doet verlopen.

Ecologisch

De Bellus heeft een doorlopende ophangneus. Daardoor moeten niet alle keramische leien stuk voor stuk worden vastgemaakt, wat de plaatsing vergemakkelijkt en sneller doet verlopen.

Voor meer info: www.koramic.com

BIS-beurs, Flanders Expo, 03-11/10/2015, stand 1324

In samenwerking met Wienerberger NV

Meer nieuws van Wienerberger NV

Hoeveel kan ik besparen op mijn waterfactuur door regenwater te gebruiken?

Door regenwater in te zetten waar het kan, kan je fiks besparen op je waterfactuur.

Circulair bouwen: ontdek het bouwen van de toekomst

Bij het slopen van een gebouw ontstaat doorgaans een berg afval. Zonde eigenlijk.

Elignia gevelsteencollectie met lineaire en tijdloze look

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, lanceert de gloednieuwe gevelsteencollecti

GRATIS Nieuwsbrief