Energiezuinig verwarmen en koelen

Daikin stelt de Daikin Altherma Integrated Solar Unit voor, een lagetemperatuur lucht/water-warmtepomp die uiterst geschikt is voor het kostenbesparende energiegebruik van de toekomst. In een lucht/water-warmtepomp wordt een hoogrendementscompressor gebruikt om de warmte uit de omgevingslucht in het verwarmingssysteem te “pompen”. Dit principe kan worden vergeleken met het omgekeerde gebruik van een koelkast of aircosysteem en werd al miljoenen keren getest en gebruikt op de Europese markt.

De calorieën die een warmtepomp uit de lucht haalt, zijn een onuitputtelijke en gratis bron van energie. Zeker voor moderne woningen, die beter geïsoleerd zijn en dus een lagere verwarmingsbehoefte hebben, is de Daikin Altherma Integrated Solar Unit, een lagetemperatuur lucht/water-warmtepomp, de ideale oplossing. Het combineert warmtepomptechnologie met de innovatieve energieboiler Hybrid Cube en dit in de kleinst mogelijke ruimte door zijn compacte afmetingen en minimale montageruimte.

De Hybrid Cube vormt de centrale unit in het systeem en is een combinatie van een warmteopslagtank en doorstroomboiler. Behalve met een zonne-installatie kan het systeem gecombineerd worden met andere energiebronnen. Ook olie- en gascondensatieketels, pelletketels of cv-haarden met backboilers kan men op de unit aansluiten voor verwarming en warm waterproductie. Dit is wat de Daikin Altherma Integrated Solar Unit zo uniek maakt.

Om optimaal van deze energiezuinige warmtegenerator te kunnen genieten, wordt het systeem best met vloerverwarming gecombineerd. De installatie kan dan met een zeer lage oppervlaktetemperatuur werken omdat het over een groot verwarmingsoppervlak beschikt. De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming resulteert niet alleen in een aangenamere warmte en lagere energiekosten, ze kan de woning in de zomer ook koelen.

Richtprijs: vanaf € 6.100, exclusief BTW en installatiekosten.

In samenwerking met Daikin Belux nv

Meer nieuws van Daikin Belux nv

Het assortiment Daikin Altherma 3rd generation-warmtepompen groeit Energiezuinige verwarming voor superieur comfort

Het Daikin Altherma gamma bestaat uit verschillende warmtepompoplossingen voor nieuwbouwprojecten

Onzichtbare integratie HVAC in architecturaal pareltje Immogra

 Vastgoedontwikkelaar Immogra verhuisde onlangs zijn hoofdkantoor naar een gloednieuw gebouw lang

Een goed onderhouden warmtepomp is goud waard

Warmtepompen zijn zuinig en milieuvriendelijk.

Stijlvol koelen met het nieuwe Daikin Stylish wandmodel

Met de warme zomermaanden voor de boeg is een goede airconditioning in huis een absolute plus.

GRATIS Nieuwsbrief