Bis, dé bouwbeurs 2015

Gepubliceerd op 27 August 2015
Bis, de bouwbeurs 2015

Dé bouwbeurs bis is aan zijn 27ste editie toe en verwacht ook dit jaar weer zo’n 80.000 bezoekers voor ruim 480 exposanten in de hallen van Flanders Expo in Gent. Naast de vaste ingrediënten die van bis sinds jaar en dag dé belangrijkste bouwbeurs van Vlaanderen maken, vallen er weer verrassende nieuwigheden te ontdekken. Iedereen met plannen om te bouwen, renoveren of in te richten voorziet in zijn agenda dus best wat tijd om tussen 3 en 11 oktober bis te bezoeken.

De energiepremies worden weldra hervormd (lees: verminderd). Kom naar bis en doe nog snel je voordeel!

Terwijl in 2014 de premies voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie nog sterk daalden (met meer dan 30%), is er in de eerste zeven maanden van 2015 een duidelijke kentering merkbaar: het bedrag van de toegekende premies voor energiebesparende renovaties van woningen neemt fors toe. Vooral spouwmuurisolatie (40% meer dan 2 jaar geleden) is plots weer populair. Hoogstwaarschijnlijk anticiperen de Vlamingen, die graag het zekere voor het onzekere nemen, op de hervorming van de energiepremies die later dit jaar verwacht wordt en willen ze nog snel de premie van 6 tot 8 euro per vierkante meter isolatie incasseren. Want hoeveel blijft daar binnenkort nog van over?

Als je naar bis komt, krijg je zowel advies over de verstandigste energiezuinige investeringen voor jouw woning als informatie over alle mogelijke energiepremies. En je vindt er de aannemers die de geschikte isolatiematerialen verkopen en - misschien nog dit jaar - kunnen plaatsen. Mis die kans niet!

Inrichten, renoveren, bouwen of kopen?

Voor grote of kleine verbouwingswerken, of voor het (her)inrichten van je keuken, badkamer, zolder of tuin is er tussen 3 en 11 oktober één plaats waar je alles wat je nodig hebt samen kunt vinden: bis, dé bouwbeurs! Wil je een nieuwe tegel-, parket- of laminaatvloer? Andere deurkrukken of kranen laten plaatsen? De muren van de slaapkamers opfrissen? Nieuwe verlichting in de living? Eén adres: bis in Flanders Expo! Op bis vind je niet alleen alle bouwmaterialen, -producten en –technieken, maar ook de vakmensen en specialisten die ze kunnen installeren. Bakstenen, hout, parket, trappen, badkamers, keukens, verwarming, elektrische installaties ... Een volledige lijst vind je op www.bisbeurs.be.

Uiteraard blijft bis ook dé belangrijkste afspraak voor wie een nieuwe woning wil bouwen of een bestaand vastgoed kopen. Op bis vind je 9 dagen lang in één hal (hal 5) alle belangrijke aannemers, woningbouwbedrijven, makelaars, bouwpromotoren, projectontwikkelaars én de grootste immobiliënwebsites.

Nieuw! Modulair bouwen en wonen (in de buitenzone).

Vooraleer je de eigenlijke hallen van Flanders Expo binnen gaat, ontdek je al een eerste nieuwigheid van bis 2015. In de buitenzone, voor de ingang van de beurs, toont een aantal firma’s gespecialiseerd in dé trend van de komende jaren: (micro)modulair wonen en bouwen, een staaltje van zijn kunnen.

  • Buildinx toont een dubbele module, gebouwd in cross laminated timber die als microwoning zal functioneren.
  • bePods presenteert een woonunit gebaseerd op staalprofielen, die in het atelier modulair geproduceerd wordt en op één dag op de werf geassembleerd.
  • Skilpod combineert in haar modules een metalen basisframe met de techniek van houtskeletbouw en verschillende buitengevelafwerkingen.

Klik hier voor meer informatie

Gratis professioneel bouwadvies (hal 2).

Alle (ver)bouwers krijgen graag een duidelijk, correct en objectief antwoord op de talrijke vragen die ze zich stellen. Bouwen of verbouwen wordt immers steeds complexer. De wetgeving verandert, energienormen verstrengen, er komen steeds weer nieuwe producten, materialen en technieken op de markt ... Daarom organiseert Vlaanderens grootste bouwbeurs ieder jaar advies@bis, dat dit keer grotendeels plaatsvindt in hal 2, en gedeeltelijk ook in hal 1 en hal 5.

Belangrijk: bij dit advies staat niet de verkoop centraal maar wel degelijk het goede, objectieve advies.

Dit jaar vind je in hal 2:

  • Het Vlaams Energieagentschap (VEA) - 1700.
  • De Orde van Architecten (met dagelijkse infosessie in aparte seminarieruimte).
  • Vaillant (verwarming en warmwaterproductie).
  • Het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf).
  • Eurodal (tuinverharding en tuinarchitectuur).
  • Reni Farys – TMVW (totaaloplossingen voor het gebruik van regenwater).

In hal 1 krijg je gratis professioneel bouwadvies op de stand van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincies Oost- en West-Vlaanderen.

In hal 5 zullen op de stand van de CIB dagelijks een advocaat en een notaris aanwezig zijn, om vragen in verband met aankoop, verkoop en verhuur individueel te beantwoorden.

Iedereen met vragen kan op www.bisbeurs.be vooraf een 20 minuten durende afspraak maken met de specialist van zijn of haar keuze. Vanaf 7 september gaat deze module online.
Maar uiteraard krijg je ook pakken informatie en deskundig advies bij elk van de meer dan 480 andere exposanten van bis. Als je op voorhand een selectie wil maken, kijk je best even op www.bisbeurs.be.

Lees er hier alles over!

Topsanitair op de grootste sanitair stand van het land (hal 3).

Meer dan de helft van hal 3 staat volledig in het teken van het sanitair. Je vindt hier alle topmerken en een compleet aanbod aan badkamers en verwarming: ketels, douches, toiletten, kranen en badkamermeubels in de nieuwste materialen en ontwerpen. Wie zijn badkamer grondig onder handen wil nemen, moet tussen 3 en 11 oktober hal 3 gezien hebben.

Een huis of appartement kopen of verkopen?

Eén adres: immo@bis (hal 5). Alle belangrijke spelers uit de immosector - vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars, bedrijven die sleutel-op-de-deur bouwen ... - vind je op bis samen in één hal. Op korte tijd krijg je daardoor een goed beeld van wat de markt te bieden heeft. Met meer dan 40 makelaars en promotoren vind je hier ongetwijfeld het huis of appartement waar je al zo lang van droomt. Heb je zelf een pand of een grond te koop, kom dan hier de kwaliteiten en de voordelen van de deelnemende immobiliënmakelaars ontdekken en vergelijken.

Ook de belangrijkste immobiliënwebsites zijn hier aanwezig en de Confederatie van Immobiliën-beroepen van België (CIB), de beroepsvereniging van de vastgoedmakelaars, heeft hier haar stand. Iedereen die vragen heeft over de aan- of verkoop, huur of verhuur of de bouw van een woning kan hier terecht. Kom hier ook te weten welke makelaar lid is van CIB en wat zijn specialiteit is.

WOW: jonge ondernemers en design@bis (hal 7).

Het is niet makkelijk om als startend bedrijf uit de bouwsector de nodige naambekendheid te verwerven. Daarom geeft bis ook dit jaar enkele jonge ondernemers een steuntje in de rug door hen op een originele manier te laten deelnemen aan het project JONG! Verder in hal 7 kun je inspiratie opdoen voor een nieuwe woonomgeving met het accent op design, vormgeving en (interieur)architectuur. Het aanbod gaat van woningbouw over keukens, wandkasten, vloeren, veranda’s en domotica tot tuinarchitectuur en verlichting. Design@bis is een van de stijlvolste plekken van de bisbeurs.

Tentoonstelling architectuurwedstrijd 2015 ‘ZICHTEN’ (inkom/hal 1).

Voor het 7de opeenvolgende jaar organiseerde bis haar architectuurwedstrijd, dit keer met als thema ‘ZICHTEN’. Een thema dat duidelijk heel wat architecten aanspreekt: er waren liefst 245 inzendingen, een enorme stijging tegenover de 60 projecten in 2014. En uiteraard een nieuw record!
Deze architectuurwedstrijd ging op zoek naar gerealiseerde architectuurprojecten, nieuw-bouw en renovaties, waarin het raam een bijzondere rol speelt en waarin de openingen in gevels en wanden (en de zichten daardoor) het project helpen initiëren, ordenen en sturen, de ruimtelijke kwaliteiten ervan versterken of zelfs bepalen.
Er was dus een enorme respons op deze wedstrijd én een hoog kwaliteitsniveau van de ingezonden projecten. Ook heel wat bekende architectuurbureaus stuurden materiaal in.

Wegens de hoge kwaliteit van de inzendingen werd beslist om geen eindwinnaar aan te duiden, maar wel vijf laureaten. Die projecten zullen te zien zijn tijdens de tentoonstelling in de inkom van bis (hal 1) van 3 tot 11 oktober, en krijgen een uitgebreide reportage in het oktobernummer van het magazine Ik Ga Bouwen en Renoveren.

Partners van bis:Provincies Oost- en West-Vlaanderen en de Stad Gent.

De provincies Oost- én West-Vlaanderen en de Stad Gent staan voor 100% achter bis! De twee Vlaamse provincies zullen een gezamenlijke stand bemannen van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen in hal 1. Je kunt hier terecht voor gratis duurzaam bouwadvies. Maak vooraf een afspraak via www.bisbeurs.be. Op de stand van de Stad Gent, eveneens in hal 1, zal je ervan overtuigd worden hoe aangenaam het is om in een stad te wonen. En zeker als die stad Gent is!

De nacht van bis op vrijdag 9 oktober!

De feestelijke nacht van bis vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 9 oktober, van 18 tot 23 u. De exposanten verwennen hun gasten die avond met lekkere hapjes en drankjes terwijl iedereen kan genieten van ontspannende livemuziek gebracht door diverse groepjes en orkesten. De nacht van bis wordt ongetwijfeld ook dit jaar een van dé topmomenten van de beurs. Tip: het aantal parkeerplaatsen aan Flanders Expo is door werken beperkt. Wie met de wagen komt kan zich best parkeren in de parking van het Sint-Pietersstation. Vandaar worden er tijdens de nacht van bis shuttles ingelegd die u afzetten voor de ingang van bis. Op andere dagen kunt u aan het station de tram nemen (lijn 1 richting Flanders Expo).

Koop je ticket online met korting én haal je gratis boekenpakket af!

Koop je ticket op www.bisbeurs.be! Je krijgt dan een korting van 3 euro, betaalt maar 7 euro i.p.v. 10 euro per persoon, én krijgt er ineens, met dank aan Bouwinfo.be, een gratis boekenpakket ter waarde van 10 euro bij!
In het boekenpakket vindt je allerhande informatie over het (ver)bouwproces, van de aankoopprocedure tot de financiering, de noodzakelijke documenten en regelgeving, alle bouwmaterialen en systemen, bouw- en renovatiepremies. Haal dit boekenpakket en leuke gadgets af op de stand van Bouwinfo.be (stand 5169) bij afgifte van de voucher die je bij het e-ticket terugvindt.