Batibouw 2017 : Kurk 2.0

Op Batibouw 2017 lanceert de Belgische kurkspecialist Santana (Paleis 6, stand 6.208)  kurk 2.0. De nieuwe geraffineerde kurktegels voor vloer of wand van de collectie Styled Cork laten de natuurlijke structuur van kurk zichtbaar en zijn beschikbaar in 23 trendkleuren.

Kurkstructuur

Is je muurbekleding aan vernieuwing toe en wil je eens iets anders dan de klassiekers verf en behang?  Of ben je op zoek naar een natuurlijke, hedendaagse vloerbekleding die probleemloos vloerverwarming verdraagt? 

Met de lancering van Styled Cork, introduceert Santana een kurkcollectie 2.0. De rechthoekige (30 x 60 cm) tegels in 23 trendkleuren laten de typische structuur van natuurkurk zichtbaar. Daarbovenop heeft kurk nog flink wat eigenschappen die de tegels voor vloer of wand nog aantrekkelijker maken – van warm en stil tot veerkrachtig en gemakkelijk in onderhoud.

Puur natuur

Met Styled Cork haal je de natuur in huis. Kurk versterkt het warme gevoel van andere natuurlijke materialen zoals hout, wol en vilt. Ook in een groenkamer voelen de kurktegels zich thuis als vloer- of wandbekleding. In een loft of in combinatie met een meer industriële inrichting, zorgt Styled Cork voor spannend contrasten: koel-warm,  zacht-hard.

Feel good

Kurk is een 100 % natuurlijk feel good-materiaal. Letterlijk en figuurlijk. De Styled Cork-tegels zijn volledig van kurk vervaardigd. Als vloer zijn ze zacht voor je voeten, als wand aangenaam om tegen te leunen.

Een wand of vloer van Styled Cork voelt steeds behaaglijk warm aan, zelfs wanneer het buiten vriest dat het kraakt. Hoeft het gezegd dat een warme kurkvloer een aanrader is wanneer je graag op blote voeten loopt.

Zacht voor je oren

Ben je verzot op thuisfeestjes? Of heb je muzikanten in huis?  Dan is een vloer en/of wand van Styled Cork een zegen voor je oren. De kurktegels zwakken het geluid af en absorberen de trillingen. Om het geluidversterkend effect van een harde vloer (bijvoorbeeld een natuursteenvloer) te verminderen, is de combinatie met een kurkwand een aanrader.

Souplesse

Kurk is van nature soepel en veerkrachtig. En dat voel je meteen wanneer je op een Styled Cork-vloer loopt. De elasticiteit van de kurktegels ontlast de rug en de gewrichten.

Regels van de kunst

De plaatsing van de vloer- of wandtegels Styled Cork laat je over aan een vakman. Als ervaren doe-het-zelver kan je ook zelf aan de slag.

De kurktegels worden horizontaal of verticaal verlijmd met speciale milieuvriendelijke lijm. De plaatsing moet gebeuren op een zuivere en perfect geëgaliseerde ondergrond. Met de bijpassende profielen en plinten werk je de vloer of wand af tot in de puntjes.

Een tip om tijd en kosten te besparen bij renovatie: door de geringe dikte (4 mm)  kan je de kurktegels ook bovenop bestaande vloer- of  wandtegels plaatsen mits je een bijkomende egalisatielaag aanbrengt.

Intensief beloop

Vier milieuvriendelijke afwerkingslagen maken de vloer- of wandtegels extra slijtvast en zorgen voor een gemakkelijk onderhoud met de stofzuiger of een licht vochtige dweil. Als vloerbekleding verdraagt Styled Cork probleemloos intensief beloop (slijtageklasse 23).

 

Made in Belgium

Grote vellen kurk afkomstig van Portugese kurkeiken, vormen de basis van de Styled Cork-tegels. Van de kurkvellen maakt Santana in eigen atelier de kurktegels en de bijbehorende plinten en profielen. Ook het kleuren van de tegels, plinten en profielen met verf op waterbasis gebeurt in het atelier van de Belgische kurkspecialist.

 

De aanbevolen verkooprijs van de vloer- of wandtegels Styled Cork bedraagt 49,5 euro/m² exclusief 6 of 21% btw. 

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Breng de Warmste Week op temperatuur met de Warmste Kopjes

Vind je ze niet prachtig, onze trendy design kurkkopjes?

Santana Flooring Days: dé ideale gelegenheid om je slag te slaan!

Heb je plannen voor een nieuwe vloer en wacht je het juiste moment af om een beslissing te nemen?

Kurkvloeren: ecologisch, duurzaam én isolerend!

Denk aan een vloer en je denkt aan tegels, parket of laminaat.

Kurkwanden: warme en natuurlijke wandbekleding

We dromen allemaal van een knusse, gezellige woning waar we ons helemaal thuis voelen.

GRATIS Nieuwsbrief