Batibouw 2017 : Betonprimeur

Op Batibouw 2017 zet Santana (Paleis 6, stand 6.208) een primeur in de kijker : ‘Authentic Beton’, een betonvloer met een onderlaag van kurk.  Met deze opmerkelijke nieuwigheid van de Belgische kurkspecialist behoort een koude en geluidversterkende klassieke betonvloer voorgoed tot het verleden. Authentic Beton verenigt het typische uitzicht van een betonvloer met de thermische en akoestische voordelen van het natuurlijke materiaal kurk.

Best of both worlds

Met ‘Authentic Beton’ lanceert Santana een primeur : een betonvloer met een onzichtbare onderlaag van 100% kurk. De opmerkelijke combinatie van een toplaag van beton en een onderlaag van kurk vertaalt zich in een strak uitziende betonvloer met de thermische en akoestische voordelen van kurk.

Een vloer van Authentic Beton staat beeldig in combinatie met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout, en komt uitstekend tot zijn recht in een loft, een hedendaags interieur, een kantoor, etc.

Authentic beton van santana in de zithoek

Warm

Klassieke betonvloeren voelen koud aan en versterken loopgeluiden.  Daarvan is niets te merken bij een vloer van Authentic Beton. Integendeel! Door de toplaag van beton te combineren met een onderlaag van kurk krijg je het strakkeuitzicht van een betonvloer en geniet je van de comforteigenschappen van kurk. Zo neemt deze betonvloer door de aanwezigheid van 3 mm kurk, de omgevingswarmte op en voelt hij aangenaam warm aan. 

Daarnaast zorgt de onderlaag van kurk ervoor dat de loopgeluiden worden afgezwakt en de trillingen geabsorbeerd. De veerkracht van de kurklaag maakt de betonvloer bovendien ergonomischer en minder belastend voor je rug en knieën.

Authentic beton van Santana

Speciale coating

Beton is van nature poreus. Om de vloer vocht- en vlekbestendig te maken, wordt de toplaag van beton afgewerkt met een speciale coating.  De coating verhoogt ook de slijtvastheid van de betonvloer en zorgt voor een gemakkelijk onderhoud met de stofzuiger of met een licht vochtige dweil en een zacht schoonmaakmiddel.

Bovenop bestaande vloer

De grijze betontegels met bijpassende plinten en afwerkingsprofielen worden verlijmd op een perfect vlakke ondergrond. De geringe dikte (4,4 mm) van de 30 cm brede tegels maakt dat Authentic Beton mits een bijkomende egalisatielaag ook bovenop een bestaande vloer kan worden geplaatst.

Doordat er geen kap - of breekwerken nodig zijn, win je tijd en bespaar je kosten. Een vloer van Authentic Beton combineer je probleemloos met vloerverwarming.

De aanbevolen verkooprijs van Authentic Beton bedraagt 73,5 euro/m² exclusief 6 of 21% btw en plaatsing.

Voor meer informatie of het adres van een Santana-verkooppunt kan je surfen naar www.santana.be of bellen naar 02 452 32 40.

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Originele spatwand

Dat spatwanden origineel kunnen zijn, bewijst Santana met de

Kurktegels plaatsen: 4 essentiële do’s en don’ts op een rijtje

Een Santana-kleefvloer is eenvoudig te plaatsen, zolang je je aan de instructies houdt.

Met kurk naar een hoger niveau in de badkamer!

Een badkamer moet een aangenaam & comfortabel rustpunt zijn in onze woning.

Wat is kurk?

Kurk is één van de vele natuurlijke materialen die gebruikt worden in onze woning.

Gratis documentatie van Santana

GRATIS Nieuwsbrief