Ontdek de evenementen tijdens BATIBOUW 2017

Gepubliceerd op 13 January 2017
Batibouw 2017

Het aftellen is begonnen: van donderdag 16 tot en met zondag 26 februari vormt Brussels Expo het decor voor BATIBOUW, dé bouw-, renovatie-, en woonbeurs waar zo’n duizend exposanten samenkomen. Tijdens deze gelegenheid, waar exposanten, experten en bezoekers elkaar ontmoeten, vinden er verschillende evenementen plaats. Ontdek hieronder een greep uit het aanbod.

Build-IT

Built-IT is het enige ICT-evenement georganiseerd op een bouw- en renovatiebeurs in België. Deze tiende editie brengt experts in de informatie- en communicatietechnologie (software en hardware) samen. Built-IT wordt georganiseerd in de Astridhal tijdens de professionele dagen op donderdag 16 en vrijdag 17 februari.

Garden Room

Vorig jaar introduceerde BATIBOUW de Tuinkamer – een buitenkamer waar men kan genieten van alles wat ‘outdoor living’ te bieden heeft. Bezoekers kunnen zich in en buiten Paleis 1 laten inspireren over de inrichting en afwerking van de eigen tuin. Tijdens een groene wandeling in de Garden Room staan tuinarchitecten en -aannemers iedereen bij met advies. Dit jaar wordt de focus gelegd op kindvriendelijke tuinen, stadstuinen, outdoor culinaire hoogstandjes en algemeen welzijn & beleving in het groen.

Immovillage

BATIBOUW richt zich meer dan ooit op potentiële investeerders in onroerend goed en wijdt hier de volledige Astridhal aan. Want anno 2017 is investeren in vastgoed meer dan ooit interessant. De Immovillage brengt verschillende vastgoedsectoren samen en werkt een licht op de immomarkt voor zowel professionals als particulieren. Particulieren kunnen er van dichtbij kennismaken met de immobiliënwereld en snel en efficiënt alle expertise en informatie vinden.

Light Avenue

BATIBOUW nodigt alle bezoekers van de beurs uit op de Light Avenue: een wandelpad waar kan worden geëxperimenteerd met eindeloze verlichtingsmogelijkheden. Mooie verlichting brengt tenslotte warmte in de woning en is essentieel voor de aankleding van het interieur. De Light Avenue presenteert in de Patio twintig van de meest gekende verlichtingsproducenten, voor een leerrijke en inspirerende ontdekkingstocht.

BIMtonic-evenement

Het BIMtonic-evenement vindt plaats op dinsdag 21 februari vanaf 16u00 in auditorium 2000. Architecten hebben weinig keuze en krijgen beter vroeg dan laat het ‘BIMmen’* onder de knie. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Hoe begin je er aan en hoe zorg je ervoor dat je zo efficiënt mogelijk kan samenwerken met de andere partijen van het bouwteam? Om daar een antwoord op te krijgen organiseert Architectura.be het evenement BIMtonic. Aan de hand van enkele case study’s en een panelgesprek zullen een aantal ervaren BIM-specialisten architecten en ingenieurs inwijden in de wondere wereld van BIM.

Aansluitend wordt het BIMtonic-boek voorgeteld. Een naslagwerk dat aan de hand van Frequently Asked Questions, een lexicon, een aantal case study’s en andere relevante info een handige leidraad vormt voor architecten en ingenieurs die BIM efficiënt willen toepassen in hun bureau.

*Het BIM-proces (Building Information Model/Modelling/Management) draagt bij tot het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen op een digitale manier.