Een overzicht van Batibouw 2017!

De rode draad die door de gangen van BATIBOUW 2017 loopt is ‘Meet the Experts & Use your 5 Senses’. Dé grote meerwaarde van BATIBOUW is de aanwezigheid van specialisten uit alle sectoren onder één dak. Zo’n 12.000 professionelen met kennis van zaken staan de bezoekers bij met hun advies. Het gaat dan niet enkel om de aanwezige exposanten die hun producten tentoonstellen, maar ook architecten, aannemers, installateurs, advocaten, banken, immokantoren en de verschillende Gewesten zijn vertegenwoordigd.

De bezoekers kunnen de nieuwste producten en diensten niet alleen zien, maar ook voelen, ruiken, horen en proeven. De resonantie en stevigheid van een gipsmuur testen, de kracht van een douchestraal voelen, gevelstenen aanraken en vergelijken of op blote voeten over parket en laminaat lopen, het is allemaal mogelijk op BATIBOUW. Zo wordt naar de beurs gaan een echte beleving.

Naast deze hoeksteen introduceert BATIBOUW 2017 een aantal nieuwe thema’s

 • Checklists

Om bouwers en verbouwers heel wat kopzorgen te besparen, kunnen ze vanaf nu hun bezoek vergemakkelijken met behulp van Checklists. Opgesteld door professionals en opgedeeld per sector, zijn ze een niet te missen leidraad om veilig en voorbereid van start te gaan met een bouw- of renovatieproject. Welke voorzieningen zijn er bijvoorbeeld nodig in een nieuwe keuken? En welke elektrische apparaten? Hoeveel stopcontacten worden er best voorzien? De Checklists helpen iedereen knopen door te hakken.

 • Good Deals – Good Investments

Good Deals – Good Investments: zo luidt het tweede thema van BATIBOUW 2017. Investeren in onroerend goed blijft een aantrekkelijke en betrouwbare belegging met een interessant economisch rendement. BATIBOUW is dé plaats bij uitstek om zich onder te dompelen in de wereld van vastgoedinvesteringen, of het nu gaat om nieuwbouw- of renovatieprojecten, huizen, appartementen of woonkredieten. Bovendien mogen goede saloncondities tijdens BATIBOUW niet ontbreken. Alle potentiële investeerders zijn welkom in de Immovillage, waar ze zich verder kunnen verdiepen in de wondere wereld van vastgoedinvesteringen.

 • Good Tools – Good Professionals – Good Projects

In Paleis 9 staan gereedschappen in de kijker. Professionals krijgen de kans om in een beveiligde ruimte verschillende tools te ontdekken én te testen. Particulieren kunnen er tips krijgen en vinden er de nieuwste innovaties en producten op het vlak van gereedschappen en tools. Om de slaagkansen van een bouwproject te verhogen, is naast een goede samenwerking tussen architect, aannemer en bouwheer een andere driehoeksverhouding cruciaal, namelijk goed gereedschap – goede vakmannen – goed project.

Projecten tijdens BATIBOUW 2017

 • Build-IT

Built-IT is het enige ICT-evenement georganiseerd op een bouw- en renovatiebeurs in België. Deze tiende editie brengt experts in de informatie- en communicatietechnologie (software en hardware) samen. Built-IT wordt georganiseerd in de Astridhal tijdens de professionele dagen op donderdag 16 en vrijdag 17 februari.

 • Garden Room

Vorig jaar introduceerde BATIBOUW de Garden Room – een buitenkamer waar men kan genieten van alles wat ‘outdoor living’ te bieden heeft. Bezoekers kunnen zich in en buiten Paleis 1 laten inspireren over de inrichting en afwerking van hun eigen tuin. Tijdens een groene wandeling in de Garden Room staan tuinarchitecten en -aannemers iedereen bij met advies. Dit jaar ligt de focus op kindvriendelijke tuinen, stadstuinen, outdoor culinaire hoogstandjes en algemeen welzijn & beleving in het groen.

 • Immovillage

BATIBOUW richt zich meer dan ooit op potentiële investeerders in onroerend goed en wijdt hier de volledige Astridhal aan. Want anno 2017 is investeren in vastgoed meer dan ooit interessant. De Immovillage brengt verschillende vastgoedsectoren samen en werpt een licht op de immomarkt voor zowel professionals als particulieren. Particulieren kunnen er van dichtbij kennismaken met de immobiliënwereld en snel en efficiënt alle expertise en informatie vinden.

 • Light Avenue

BATIBOUW nodigt alle bezoekers van de beurs uit op de Light Avenue: een wandelpad doorheen de Patio dat een prachtige verbinding vormt tussen Paleis 8 en 9 en waar tal van verlichtingsmogelijkheden worden getoond. Mooie verlichting brengt tenslotte warmte in de woning en is essentieel voor de aankleding van het interieur. De Light Avenue presenteert twintig van de meest gekende verlichtingsproducenten voor een leerrijke en inspirerende ontdekkingstocht.

Evenementen tijdens BATIBOUW 2017

 • BIMtonic-evenement op dinsdag 21 februari

Het BIMtonic-evenement vindt plaats op dinsdag 21 februari vanaf 16u00 in Auditorium 500 van Brussels Expo. Architecten hebben weinig keuze en krijgen beter vroeg dan laat het ‘BIMmen’* onder de knie. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Hoe begin je eraan en hoe zorg je ervoor dat je zo efficiënt mogelijk kan samenwerken met de andere partijen van het bouwteam? Om daar een antwoord op te krijgen organiseert BATIBOUW in samenwerking met Architectura.be het evenement BIMtonic. Aan de hand van enkele case study’s en een panelgesprek zullen een aantal ervaren BIM-specialisten architecten en ingenieurs inwijden in de wondere wereld van BIM.

Aansluitend wordt het BIMtonic-boek voorgesteld. Een naslagwerk dat aan de hand van Frequently Asked Questions, een lexicon, een aantal case study’s en andere relevante info een handige leidraad vormt voor architecten en ingenieurs die BIM efficiënt willen toepassen in hun bureau.

Als extra keynote buiten de officiële agenda komt Tesla hun visie  toelichten op de energie-revolutie die volop aan de gang is.

Deelname aan BIMtonic is gratis voor architecten en voorschrijvers. Online inschrijven is verplicht.

*Het BIM-proces (Building Information Model/Modelling/Manegement) draagt bij tot het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen op een digitale manier.

 • BouwForum SPREEK DIGI-TAAL

De digitale evolutie is allesomvattend en vooral onomkeerbaar. Digitalisering is niet meer weg te denken in ons leven, iedereen en alles heeft er mee te maken. Of het nu gaat om mensen, materieel, materiaal, gebouwen, uitrusting, processen, informatie, communicatie…

Nieuwe en slimme technologieën als virtual and augmented reality, drones, artificiële intelligentie, 3D-scanning en printing, GIS, automatisering en robotisering, smart buildings, Little en Big BIM, … zijn geen hypes maar ingrijpende trends met een grote impact op de bouw. Bovendien zorgen zij voor méér transparantie, rendement, kwaliteit en de groei van nieuwe diensten en businessmodellen.

In de bouw is digitaal het nieuwe normaal!

Op het BouwForum SPREEK DIGITAAL van donderdag 16 februari maakt de Confederatie Bouw, in samenwerking met het WTCB, een balans op van de digitalisering in de bouw, en hoe wij samen de nieuwe uitdagingen aangaan om alle bouwbedrijven voor te bereiden op deze transformatie en ze digi-proof te maken.

Deelname aan het BouwForum (donderdag 16 februari van 10u30 tot 12u30 in Auditorium 2000) is voor bouwpartners gratis maar vooraf online inschrijven is verplicht.

BATIBOUW maakt het bezoekers gemakkelijk
 

 • Naar BATIBOUW met een B-Dagtrip van de NMBS

Bezoekers kunnen met de trein naar BATIBOUW komen door een B-Dagtrip te kopen. Dit ticket combineert een heen-en-terug treinticket vanuit eender welk Belgisch station met een toegang tot de beurs. De organisatie draagt mobiliteit hoog in het vaandel en wil bezoekers dan ook motiveren om met het openbaar vervoer te komen. Zo worden files en een overvolle parking vermeden.

 • Eén nocturne

BATIBOUW 2017 gaat dit jaar terug naar één nocturne die doorgaat op donderdag 23 februari. De beurs is dan open van 10u00 tot 23u00. Bezoekers kunnen die dag van een verlaagd tarief genieten vanaf 18 uur (€7 i.p.v. € 12.5)

 • Verlaagde prijs na 15 uur (vanaf 18u op donderdag 23/2)

Wie tijdens de weekdagen BATIBOUW bezoekt na 15 uur geniet van een verlaagd tarief van € 7 voor een inkomkaart.

 • BATIBOUW+

BATIBOUW+ is een samenwerking tussen Fisa en Proximedia, met als doel particulieren makkelijk in contact te brengen met vakmannen en omgekeerd. Deze dienst wordt volledig online aangeboden en vormt zo de digitale uitbreiding van het concept “Batibouw” voor zowel de particulieren als de professionals. Ontdek deze dienst op www.batibouwplus.be of bekijk een videopresentatie op https://www.youtube.com/watch?v=3DX-mMD0_fM.

 • De catalogus

De gedrukte catalogus wordt in boekhandels en krantenkiosken verkocht als bijlage van het februari-maart nummer van het magazine "Ik Ga Bouwen & Renoveren". En dit aan een gezamenlijk bedrag van € 4. Op de bouwbeurs wordt de beurscatalogus verkocht aan € 3. Deze catalogus bevat de lijst van alle exposanten met hun gegevens, per paleis, per product en per merk evenals heel wat praktische informatie.
 

In samenwerking met Batibouw

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief